enbg

Вероника Валентинова – гостуване

6.6.2011 | коментара

Леко накуцваща пристигна за гостуването си танцьорката от Пловдив Вероника Валентинова. Причината се оказа порязване на стъкло, което довело до три шева на крака. Вероника обеща, че ще се възстанови до финала и ще танцува „народно“.

Вероника поздрави в ефир всички свои приятели от Сливница и Пловдив и така, по думите на Сиромахов, си осигури за финала вота на двата града. Топлите отношения на Вероника с жителите на тези градове са резултат от живота й там. Родом е от София, разказа Вероника, после е живяла в Сливница, а след това се преместила в Пловдив и вече е „майна“, както сама каза. За нея това е най-хубавият град, очарована е от хубавите хора там.

Вероника разказа как на фестивал в Несебър се запознала с грузинци и се влюбила в техните танци, които са много емоционални, със сила и мъжественост. Когато тръгнала да учи една грузинска стъпка с техния ръководител, си изкълчила глезена, но сега е убедена, че „живот и здраве“ ще отиде в Грузия и ще научи техните танци. Там било традиция, разказа тя, момичета да играят мъжки танци, облечени в мъжки дрехи, и накрая, със свалянето на огромната си шапка, да разкрият, че всъщност мъжкият танц е изпълняван от жена.

В края на участието си в конкурса Вероника си дава сметка, че не е променена, но в танците е натрупала доста опит в различните стилове. Категорична е, че ще продължи да танцува и занапред: „Нека ми бъдат здрави краката и ще бъда много добра танцьорка!“ Плановете на Вероника са да кандидатства в Музикалната академия в Пловдив и да се занимава с танци, да бъде професионална танцьорка.

Слабост на Вероника са бездомните животни. Тя разказа, че много се натъжава, когато види такова животно и прибира вкъщи бездомни кучета и котки. Така се случило и с кучето Ава, кръстено от нея на месец август, защото тогава го намерила, блъснато от кола. Вероника завела Ава на операции и след месец, когато била здрава, си направила снимка с нея и я качила в интернет, за да може някой да хареса и пожелае кучето. Причината да го предложи за осиновяване била, че вкъщи вече си имала предостатъчно приютени любимци.