enbg

Велина Меледжиева и Цветелина Дочева напуснаха „Умна и красива“

21.11.2011 | коментара

21 ноември 2011 г.

Последните 4 участнички прочетоха своето „Писмо за раздяла“ във втората задача на „Умна и красива“. Венета Харизанова, Антония Петрова и Иво Сиромахов изслушаха Янислава Илкова, Надежда Шопова, Радост Иванова и Мадлена Иванова, след което поставиха оценките си на всички писма, написани от красавиците.

Първи „Писмо за раздяла“ четоха Янислава Илкова и Надежда Шопова, които бяха писали на тема „Той те зарязва, защото е влюбен в друга“.

Янислава призна, че това й се е случвало доста пъти. „Как доста пъти, с тези дълги крака?“, изненада се Слави. Писмото за раздяла на Янислава започна прочувствено: „Здравей, моя единствена любов. Дълго мислих как да започна това писмо, защото сълзите замъгляват погледа ми, треперещите ми пръсти не намират верните думи, а разбитото ми сърце иска само да крещи „Обичам те повече от всичко на този свят, моля те, върни се при мен…” Пред погледа ми като на лента преминават всички моменти на изпепеляваща страст и нежна обич, които си ми дарявал и които сега даряваш на друга… виждам галещите ти пръсти, горещите ти устни, надигащата се мъжественост, споделените мигове и всички онези места, които сега ще виждаш с нея и които си открил с мен. Представям си как й шепнеш онези слова, които си повтарял на мен през годините, как я гледаш с онзи твой специален поглед, който казва всичко и иска всичко“. Писмото на красавицата обаче взе неочакван обрат и рязко смени тона: „Искам да падна на колене и да моля. Моля те, върни се! Искам. Обаче като погледна трезво на ситуацията, това е писмото, което ти очакваш да ти напиша. Истинското започва сега. Мили Станиславчо! Сърцето ми ликува от мисълта, че се е намерила някоя глупачка, която най-сетне да се влюби в теб…Ти беше с мен, за да се кичиш с външността ми, казваше „Обичам те”, за да не погледна другите и ме държеше в златна клетка, за да бъда само твоя…, не защото ме обичаше, а защото искаше да ме притежаваш.“

Надежда беше заложила на поезията, за да излее чувствата си в своето писмо. „Разби сърцето ми на части / и вече няма да ти правя сухи пасти. / Друга е до теб сега, / а кой ще върне моята душа? / Ще ми липсваш ти и твоят аромат / на чорапите ти в нашия креват. / И любовта ни като варен картоф – / топъл ала винаги суров“. Красавицата беше разбрала и коя е жената, заела сърцето на нейния любим. „Бъди щастлив с твойта Димитричка, / а аз ще гледам любовната ни птичка, / която вече отлетя, / ала погуби нашите сърца“.

Венета Харизанова беше категорична, че изневяра според нея и според Гьоте не съществува и двете дами са се заблудили. Освен това тя не одобри късите рокли, с които красавиците се представиха. Антония Петрова отбеляза, че Надежда не е чела стиховете си, а ги е научила, което е достойно за адмирация. Слави отбеляза отново дългите крака на Янислава, които са „по-дълги от магистралите на Бойко Борисов“. Това накара Иво Сиромахов да сподели защо харесва жени с дълги крака: „Защото бягат много по-бързо до магазина за бира“.

Последни с „Писмо за раздяла“ се представиха Радост Иванова и Мадлена Иванова, които писаха на тема „Ти го зарязваш, защото той е груб и пие“.

Радост Иванова обясни, че това не й се е случвало като ситуация в истинския живот, защото мъжете при нея се пропиват едва след като ги зареже. Писмото на Радост беше пристигнало в бутилка от уиски: „Единствения начин да ми обърнеш внимание е този да те напусна… реших да ти го съобщя като го напиша на лист хартия и го сложа в бутилка … Защото тя е тази, с която прекарваш повече време…тя е тази която целуваш, прегръщаш. Тази с която си лягаш и ставаш. Опитите ми да те откажа от алкохола бяха като вървене назад по баир, с обувки на високи токчета“. Изстраданите думи на красавицата се пречупваха през дъното на празни чаши и вкус на пияни вишни. „Ще ми липсват разходките с теб, но преди да започнат да свършват в изтрезвителното. Това че ти подарих душата и сърцето си не значи, че трябваше да ги прахосваш. Сега те вече са празни, като бутилките които се търкалят по пода. Моето „обичам те беше истинско и трезво…както и сегашното ми „сбогом“.“

Мадлена Иванова беше подходила сериозно към темата, защото според нея този проблем съществува в много български домове и с него не бива да се прави шега. „Скъпи мой, това писмо е единственият начин да бъда разбрана, без да ми посегнеш, да ме прекъснеш или обидиш. Първоначално те опознах като забавен, любвеобвилен и отворен мъж. Не предполагах, че чашката ще се превърне в смисъла на живота ти. (…) Нима не ти подарих всяка секунда, всеки миг, нима не ти отдадох цялото си същество? А какво получих в замяна? Празни обещания до следващото ти напиване, скандал, унижения и синини по тялото. Разкъсани дрехи и разпилени мечти. А някога обърна ли внимание на сълзите ми? Спомняш ли си кога за последно ме видя усмихната? Колко пъти ме накара да се почувствам желана и обичана? Да съм Жена… да съм щастлива.“. Писмото на Мадлена придоби и наказателно-процесуален тон: „Уморих се! Уморих се да прощавам, да плача, да се съсипвам. Напускам те! Тъй като нямах смелостта да си извадя медицинско удостоверение, за нанесените ми от теб телесни повреди, ще подам Частна тъжба, ще заведа дело срещу теб за обида и ще те осъдя, защото ще го докажа чрез свидетели. По смисъла на чл.146 НК „Който окаже или извърши нещо унизително за честта или достойнството на другиго в негово присъствие, се наказва за обида с глоба от хиляда до три хиляди лева“. Красавицата беше подготвила и празна клетка, която показа на зрителите. „Казват, че птичката каца на рамото на човек веднъж. Успееш ли да я уловиш, то ти държиш в ръце щастието. А птичката, която ти затвори в тази клетка, вече отлетя и ще бъде свободна!“

Антония Петрова беше спечелена от Мадлена, защото е подходила отговорно към задачата си. Венета Харизанова също беше очарована от Мадлена, защото 600 000 жени в България страдат от домашно насилие и според нея е било крайно време някой да постави проблема сериозно. Иво Сиромахов обаче обясни, че не свързва алкохола с боя по никакъв начин. Според него дори алкохолът може да извади добрите черти на човека.

След последните участнички комисията определи коя красавица от всяка двойка се е представила по-добре.

От двойката Нели Бачева и Сибел Килехалил, които писаха писма на тема „Ти го зарязваш, защото разбираш, че е гей“, по-добре се е справила Сибел Килехалил.

От двойката Десислава Недялкова и Йоана Георгиева, които писаха писма на тема „Той те зарязва, защото много се обичате, но майка му доминира във вашия живот“, по-добре се е справила Йоана Георгиева.

От двойката Катя Марашлиева и Гергана Гергененова, които писаха писма на тема „Ти го зарязваш, защото те обича много, но има сексуални проблеми“, по-добре се е справила Гергана Гергененова.

От двойката Валерия Цимбал и Цветелина Дочева, които писаха писма на тема „Той те зарязва, защото разбира, че имаш връзка с баща му“, по-добре се е справила Валерия Цимбал.

От двойката Ралица Ценова и Аделина Димитрова, които писаха писма на тема „Той те зарязва, защото получaва хубава работа в чужбина и предпочита нея пред теб“, по-добре се е справила Аделина Димитрова.

От двойката Елена Василева и Антоанета Павлова, които писаха писма на тема „Ти го зарязваш, защото си влюбена в друг мъж“, по-добре се е справила Елена Василева.

От двойката Велина Меледжиева и Адриана Калчева, които писаха писма на тема „Ти го зарязваш, защото разбираш, че ти е изневерил“, по-добре с е справила Адриана Калчева.

От двойката Янислава Илкова и Надежда Шопова, които писаха писма на тема „Той те зарязва, защото е влюбен в друга.“, по-добре се е справила Надежда Шопова.

От двойката Радост Иванова и Мадлена Иванова, които писаха писма на тема „Ти го зарязваш, защото той е груб и пие“, по-добре се е справила Мадлена Иванова.

Останалите участнички получиха своите оценки от комисията. Финалната класация на по-слабо представилите се красавици в задачата „Писмо за раздяла“ изглежда така:

1. Десислава Недялкова – 5.67
2. Антоанета Павлова – 5.33
2. Янислава Илкова – 5.33
4. Нели Бачева – 5.00
5. Ралица Ценова – 4.67
6. Радост Иванова 4.33
6. Катя Марашлиева – 4.33
8. Цветелина Дочева – 4.00
8. Велина Меледжиева – 4.00

Велина Меледжиева и Цветелина Дочева, които останаха последни в класирането, напуснаха „Умна и красива“.

Слави постави новата задача на останалите красавици, която се нарича „Умна, красива и грациозна“. В рамките на 2 минути участничките трябва да покажат колко са грациозни чрез средствата на танцувалното изкуство. Ето и на коя какъв танц се падна:

Аделина Димитрова и Янислава Илкова – ръченица
Ралица Ценова и Десислава Недялкова – танго
Йоана Георгиева и Адриана Калчева – диско
Нели Бачева и Антоанета Павлова – ориенталски танц
Гергана Гергененова и Елена Василева – валс
Валерия Цимбал и Радост Иванова – ча-ча
Наджда Шопова и Катя Марашлиева – салса
Сибел Килехалил и Мадлена Иванова – еротичен танц