enbg

ВАС даде ход на делото за оспорване на резултатите от референдума

14.12.2016 | коментара

Тагове:

Слави Трифонов коментира новината за даване ход на делото за оспорване на резултатите от референдума на 6 ноември от Върховния административен съд.

“Жалбата е подадена срещу обявените от Централната избирателна комисия резултати. Върховният административен съд е приел нашите аргументи за масовите подправяния на протоколи и допусна съдебна математико-статистическа експертиза по материалите по делото и протоколите на секционните избирателни комисии, сканирани в сайта на ЦИК. (…) Освен това ще се извърши и повторно преброяване на бюлетините в посочени 44 секции. Ние ще предоставим на съда още доказателства, с които се сдобихме в последните дни. И вярваме, че справедливостта ще победи.
Защото простата истина е, че ЦИК извърши грозна измама и подмени вота на българския народ. Защото е лъжа, че липсват 12 хиляди гласа. Защото гласувалите са достатъчно много, над обявения праг от 3 милиона и половина. Защото от едната страна стои политическата класа и нейните слуги, а от другата страна стои истината“, каза Слави Трифонов.

Цялото предаване от 14 декември 2016 г.