enbg

Валерия Цимбал спечели „Умна и красива“

16.1.2012 | коментара

В понеделник зрителите на „Шоуто на Слави“ станаха свидетели на финала на проекта „Умна и красива“. Осем красавици успяха да преминат през всички изпитания, за да спечелят надпреварта. Това са Йоана Георгиева, Мадлена Иванова, Аделина Димитрова, Валерия Цимбал, Гергана Гергененова, Десислава Недялкова, Антоанета Павлова и Нели Бачева.

Десислава Недялкова и Гергана Гергененова бяха последната двойка, която се изправи една срещу друга във финалната задача „Дебати“. В нея красавиците трябваше да дебатират по две теми – една сериозна и една забавна. Всяка от тях трябваше да защитава веднъж тезата „за“ и веднъж тезата „против“ в рамките на две минути, след което в рамките на още две минути може да задава въпроси на опонентката си.

Първият двубой между красавиците беше на тема „За и против брака“, като Гергана беше „за“, а Десислава – „против“.

Гергана започна своето експозе така: „В днешно време твърде много се говори за имущество, деца, пари, коли – общо взето кой кого и с какво ще прецака“. Тя призна, че има бракове по сметка, има фиктивни бракове, но за нея „истинският брак е бракът по любов“. „Това е най-естествената и логична стъпка на една сериозна връзка“, каза Гергана. Тя предложи на Слави вторият сезон на „Умна и красива“ да се казва „Умна и красива търси съпруг“. Гергана разкритикува мъжете, които ги е страх от такава сериозна крачка. „Може би проблемът не е в брака и законите, може би проблемът е в тях самите“, заключи красавицата.

Позицията „против“ брака защити Десислава: „Бракът представлява лист хартия с два подписа, което само по себе си означава един договор. Договор между двама души, които се обичат, аз не мога да се съглася, че може да има.“. Според нея, когато става дума за любов, тя трябва да бъде чувство и емоция. Участничката коментира и отношението на съпрузите, което се променя след брака: „Когато ти притежаваш един човек и сключиш брак с него – ти просто го имаш и вече не се стараеш за него. Не искаш да му сваляш звезди, не искаш да прекарваш времето си с него“. Десислава продължи експозето си със статистиката на разводите, според която всеки втори в България и Европа е разведен. „Относно това какво е любов – аз не мога да ви кажа какво е, но не е договор“, заключи тя.

Във втората част на дебата двете красавици кръстосаха словесни шпаги относно това има или няма значение подписът при брака. Гергана нападна Десислава с твърдението, че тя не зачита подписите, документите и законите, което говорело лошо за ценностната й система. На свой ред Десислава контрира опонентката си за това каква е нейната ценностна система. От междуличностни нападки участничките преминаха към темата защо филмите и приказките завършват с „оженили се и заживели щастливо“ и трябва ли президентът да е женен или не.

Втората тема, по която красавиците дебатираха, беше „За и против порното“, като Десислава беше „за“, а Гергана – „против“.

„Порното го има, откакто хората ги има. В известна степен хората ги има от порното“, започна Десислава. Тя обясни, че от икономическа гледна точка това е индустрия, която печели милиони. „Най-посещаваните сайтове в интернет са порно сайтовете“, констатира красавицата и помоли хората от публиката в студиото и Ку-ку бенд да вдигнат ръка, ако никога не са гледали порно. Единственият, който си призна – Годжи, не можа да убеди Недялкова, че никога не е гледал такива филми и тя не му повярва. Десислава определи порното като „много образователно“. „Сигурна съм, че всеки гледа порно“, заключи тя.

Гергана не се съгласи с твърдението на опонентката си, че благодарение на порното хората съществуват: „Благодарение не секса съществуваме като такива“. Красавицата обясни, че има голяма разлика между еротика, секс и порно. „Аз съм за секса и за еротиката, но няма как да съм за нещо, което развращава, за нещо, което е строго подсъдимо, няма как да съм за порното с деца, няма как да съм за порното с животни, няма как да съм за порното с трупове“, шокира всички Гергана. „Какви филми си гледала ти?“, възкликна от изненада Слави. Красавицата определи порноиндустрията като „печатница за пари“. Като заключение на тезата си тя изтъкна аргумента, че порното, за да бъде гледаемо, еволюира към извращения. „Самите определения на думата порно са пошло, горзно и развратно“, допълни Гергененова.

Във времето за въпроси отново се развихри разгорещен дебат, този път за порното с деца, животни и трупове. Десислава изясни, че никой „нормален човек с разсъдъка си“ не е „за“ такива извращения, които са подсъдими. Гергана призна, че никога не е гледала порно, за което беше готова дори да даде клетва. „Донеси ми конституцията само“, разпали се Гергененова. „Не гледам порно, защото съм задоволена сексуално“, сподели тя с аудиторията. Красавиците засегнаха темата за децата, които гледат порно, родителите, които гледат порно и родителите, които участват в порно.

След приключване на последния двубой в задачата „Дебати“ Слави покани всички финалистки, за да получат своите оценки от журито от 2 до 6. Класацията изглеждаше така:

1. Мадлена Иванова – 5.67
1. Валерия Цимбал – 5.67
1. Гергана Гергененова – 5.67
4. Нели Бачева – 5.00
4. Йоана Георгиева – 5.00
4. Десислава Недялкова – 5.00
4. Аделина Димитрова – 5.00
8. Антоанета Павлова – 4.67

След това водещият добави и оценките на публиката, която формира финалната оценка на красавиците:

1. Валерия Цимбал – 4.91
2. Аделина Димитрова – 4.74
3. Десислава Недялкова – 4.69
4. Мадлена Иванова – 4.66
5. Гергана Гергененова – 4.52
6. Йоана Георгиева – 4.47
7. Нели Бачева – 4.46
8. Антоанета Павлова – 3.97

След обявяването на финалната класация стана ясно, че Валерия Цимбал печели надпреварата в „Умна и красива“. Тя си тръгна от състезанието с джип, пълен с книги. С обща оценка от комисията и зрителите – 4.91, красавицата изпревари останалите 7 финалистки и грабна голямата награда. Чисто нов луксозен джип Сузуки Гранд Витара, който имаше в багажника 353 книги, чакаше Валерия пред студиото на бТВ. Филип Станев заведе подебителката до автомобила. Цимбал успя да провери и какви книги е избрал Слави за нея.

Победителката Валерия Цимбал ще бъде гост на шоуто във вторник.