enbg

Валентин Петков, 14 октомври 2013 г.

15.10.2013 | коментара

Световният шампион в категория “Мъжка физика″ за 2013 година – Валентин Петков беше гост в „Шоуто на Слави“. Културистът каза, че се чувства изморен от 4-те състезания, в които участвал през последния месец, но няма как да не е удовлетворен от резултатите през тази година – освен световната титла в категория „Мъжка физика“, Петков е носител на още 4 златни и 2 сребърни медала и е абсолютен европейски и световен шампион в категорията за 2013 година.

Гостът обясни, че тренирането и диетата са взаимно свързани като значението на храненето е малко по-важно, но не може да се поддържа добра форма само с диета: „Организмът се приспособява към всякакъв вид диети и в крайна сметка спира да реагира“, обясни Петков. Той спрял да взима стероиди преди 15 години: „85 килограма може да се постигнат и без химия, просто физиологията на човека позволява да поддържаш тези килограми мускули, без да се вкарват допълнително стероиди“ – каза гостът.

Валентин Петков разясни какви вреди може да нанесе на организма „химията“, която се взима от хората, желаещи да постигнат по-високи резултати за кратко време: „Ако се приемат хормони, се разстройва хормоналният баланс – рецепторите, които отчитат наличието на тези хормони, също се пренастройват или допълнителни рецептори в организма свикват да реагират на въпросните по-големи нива тестостерон, или който и да е друг хормон. Потиска се собственото производство и след това трудно се възстановява.“ Освен това гостът каза, че професионалистите много трябва да внимават какво пият, защото много от веществата дават положителни резултати на допинг тестовете.

Освен, че се занимава с културизъм, Петков разказа, че в момента учи богословие към колеж, който е филиал на римския Терезиана: „Аз съм вярващ християнин – католик и реших да се задълбоча, да опозная вярата си повече.“

Цялото предаване от 14 октомври 2013 г.