enbg

Валентин Милков в „Искам думата“

23.9.2013 | коментара

В рубриката “Искам думата” Валентин Милков-Аркан от Шумен участва, за да разкаже за своя труд – създаването на калиграфско и илюстровано издание на Новия завет на Библията: „Това издание, което правя е едно единствено в България, в Европа и в света – като ръкописен Нов завет, ръчна изработка, ръчно преписана на църковно-славянски език на истински автентичен пергамент, какъвто е използван в древността и в средновековието.“ Самото копие на Новия завет е авторски проект на Милков – оригинален като форма, конструкция, идея и замисъл.
Милков работи по 10 часа на ден, вече три години и очаква да го завърши след още една календарна година, а идеята му е след това да го подари на Националния исторически музей. До момента е инвестирал 25 хиляди лева лични средства, но за да успее да доведе начинанието си до успешен край, има нужда от още 15 хиляди лева и помоли вярващите християни да му помогнат.

Ако и вие искате да участвате, пишете ни на e-mail: [email protected] Споделете по каква тема искате да говорите и оставете имената си и телефон за контакт.

Цялото предаване от 23 септември 2013 г.