enbg

„България: Фактите говорят“ – епизод 3

3.5.2018 | коментара

Водещият Слави Трифонов коментира новината, че Веселин Марешки иска референдум за излизане на България от НАТО. „В мен напират думите на Алеко Константинов – „Пази, Боже, сляпо да прогледа“. Разбирам, че господин Марешки явно се опитва да влезе в мача и да се говори за него, да го споменават, да го коментират в медиите, но поне да не говори такива чутовни глупости. Искам да дам едно предложение. Господин Марешки, толкова аптеки имате, пийте ги тези лекарства! А сега отново ще повторя – не мисля, че българския народ заслужава депутат като Веселин Марешки, както и роднинско-аптекарската групичка около него“, каза Слави Трифонов.

Трети епизод на „България: Фактите говорят“ е посветен именно на аптекарската група в партия „Воля“.

„В предния епизод на „България: Фактите говорят“ ви показахме кой е депутатът, получил най-малко лични преференциални гласа от всички депутати в 44-ото НС. Припомняме, че това е 30-годишната Боряна Георгиева от „Воля“. Тя е кандидат за депутат от София – 23-и район. От всички 6817 души, гласували за „Воля“ в този район, Боряна получава умопомрачителните… 77 преференциални гласа. С тях тя се нарежда на 102-о място по личен резултат от всички кандидат-депутати в района. Т.е. тя влиза в парламента единствено и само за това, че е поставена на второ място в листата на партията. Остава загадка могат ли да се намерят повече от 77 души, които познават и одобряват Боряна Георгиева за депутат? Ние лично я одобряваме – тя има нужната квалификация за депутат – все пак е била регионален директор на аптеките на Марешки във Варна.

Одобряваме и депутатката на „Воля“ от район Сливен – Гергана Стефанова, защото тя е била управител на първата аптека на Марешки извън Варна – тази в Айтос. Между другото, съпругът, сестрата, майката и бащата на Гергана също бяха кандидати за депутати на „Воля“, ама не влязоха в Парламента – вероятно защото никой от тях не е бил поне управител на аптека.

Да, но пък Андон Дончев е бил директор на склад на Марешки за лекарства и е депутат от „Воля“.

Кръстина Таскова е отговаряла за аптечния бизнес на Марешки и е депутат от „Воля“.

Слави Нецов е бил служител на Марешки и е депутат от „Воля“. Дъщеря му също беше кандидат за депутат, но не влезе в парламента.

Известната като леля на Марешки – Албена Найденова, която в предишното правителство на ГЕРБ е била назначена в Изпълнителната агенция по лекарствата и е разпореждала кой инспектор да проверява конкурентите на аптеките на Марешки, е депутат от „Воля“.

Дора Христова е била счетоводителка на дистрибуторска фирма за лекарства на Марешки и е депутат от „Воля“.

Пламен Христов е бил директор на дистрибуторска фирма за лекарства на Марешки и е депутат от „Воля“.

И тук обрат – Полина Христова не е известно да е имала нещо общо с аптечния бизнес на Марешки, но е депутат от „Воля“. Ще кажете: „Не може да бъде, трябва да има нещо общо с аптеките“. И ще сте прави – депутатът Полина Христова е съпруга на депутата дистрибутор на лекарства Пламен Христов.

Да събереш на едно място толкова разнородни експерти – това може да го направи само един зам-преЦедател на Народното събрание. Само един истински политически лидер. А лидерите в България са двама…“

В края на епизода бяха излъчени думите на Веселин Марешки: „Лидерите се раждат, те не се назначават! В момента в България, в българския политически живот има двама лидери. Единият е Бойко Борисов, лидер на управляващите. И единият е Веселин Марешки, лидер на алтернативата!“