enbg

„България: Фактите говорят“ – епизод 8

21.6.2018 | коментара

„Какви депутати има още в 44-ото Народно събрание?

Има депутат от „АТАКА“ – Павел Шопов, който не знае как се слагат слушалки…
Има и депутат, който след бягството на двама затворници от Централния софийски затвор защити властта с пример от литературата:
„Данаил Кирилов, ГЕРБ: „Случаи на бягство от затвора винаги е имало, като се започне от времето на граф Монте Кристо…“
Така е, г-н Кирилов, проблеми със събирането на ДДС може би има от времето на Андрешко, а убийствата се разкриват трудно от времето на Лора Палмър!

Има и такъв депутат, който обижда българите, останали в родината си:
„Вежди Рашидов, ГЕРБ: „Тука остава онова, което не става чеп за зеле“.
Има и депутат, който е професионален футболен съдия. Това е Стефан Апостолов. Ръководил е най-напечените футболни дербита – от „Левски“-ЦСКА до „Кочан“-„Вълкосел“ – мач, на който футболисти и публика заформят масово меле. Депутатът от ГЕРБ Стефан Апостолов е син на кмета на Симитли, който, според един от най-крупните строителни бизнесмени у нас, е имал интимни отношения с Бойко Борисов.

Мнозина депутати сигурно биха искали да влязат в интимни отношения с един конкретен депутат. Защото има и такъв депутат – Елена Аксиева от „Воля“ (б.а. във видеото бяха показани нейни снимки от еротичен конкурс).

А има и такъв депутат. От ДПС:
„Мустафа Карадайъ към водещата Ани Цолова: „ДПС се опитва около 7 милиона български граждани да ги приобщи към себе си, нормално е. (…) Не само към ромите, а и към вас – вие скоро ще бъдете ДПС, аз виждам! (…) Ако искате държавата да е добре, значи ще бъдете ДПС“.
„ДПС“ отдавна е депутатът Йордан Цонев, известен като Данчо Ментата. В 38-ото Народно събрание Йордан Цонев е „СДС“, но беше изключен от партията по обвинения в клиентелизъм и корупция. Още тогава Йордан Цонев се прочу със златните рамки на очилата си и със скъпия си часовник. Години по-късно, през 2017-та, Йордан Цонев беше награден с висок църковен орден от друг притежател на скъп часовник – дядо Николай от Пловдив. Днес разследващи журналисти свързват Йордан Цонев с множество фирми с подставени лица. Според сайта „Бивол“ земя на морския бряг край Резово по съмнителен начин е станала собственост на Цонев и съпругата му. Ако новият общ устройствен план на Царево бъде приет, пише „Бивол“, Цонев ще може да строи на първа линия до брега. Депутатът обаче отдавна твърди друго:
„Йордан Цонев: Не политиката ме направи богат, а аз направих богата политиката“.

В 44-ото Народно събрание все още депутат е Емил Христов от ГЕРБ. През април тази година Емил Христов, в качеството си на зам.-председател на Народното събрание, не допусна на разговор в Парламента родителите на деца с увреждания, защото били облечени с фланелки „Системата ни убива“.
Не всички в ГЕРБ обаче са коравосърдечни. Шефът на парламентарната група Цветан Цветанов подкрепи децата с …“алтуизъм“…“