enbg

Братовчедите се върнаха от Австралия, подариха коала на Слави

13.1.2010 | коментара

12 януари 2010 г.

Братовчедите Марина и Христо, които победиха в Бягство към победата, осребриха своята награда през месец ноември. Двамата бяха за 20 дни в Австралия.

Плюшена коала, купена в Брисбейн, беше подаръкът за Слави. Марина побърза да му каже как се държи коала и разказа, че макар много сладки животинки, коалите са много мързеливи – „мързи ги да дишат и ядат със затворени очи”.

Освен обобщението, че са прекарали страхотно, братовчедите разказаха любопитни неща за най-малкия континент – държава. Там им било по-лесно да се ориентират, отколкото в България, въпреки че Христо първите два дни шофирал в насрещната лента, заради обратното движение.

Природата е съвсем различна, изказа впечатленията си Христо: „напълно противоположно на това, което имаме ние”.
Наблюденията на Марина показали, че жените там са с осезаемо наднормено тегло и обвини за това липсата на нормални заведения и изобилието на заведения за бързо хранене.

Освен за огромния багажа на Марина, братовчедите се карали и какво да ядат. Христо предпочитал китайско, а Марина не хапвала нищо, освен „уникално вкусно мляко, имайки предвид какви грозни крави имат. Наш`та крава си е много хубава!”

Пътуването да Австралия било ужасно дълго, разказаха братовчедите, но споделиха, че по-стряскащ бил един круиз. Според Марина: „имах чувството, че беше круиз за отвъдното, само пенсионери с бастуни…”

„Христо популяризира българския език в Австралия, където хората не бяха чували за България”, каза Марина и илюстрира думите си с реална случка. Двамата вървели в парк, където момче и момиче разхождали кучета. Марина спряла да се порадва на четириногите, от които обаче Христо изпитвал страх. След като не успял бързо да се размине с групата, на чист български търновлията казал: „Я свий малко туй кучи”. Самият Христо сподели: „Готино е да не те разбират хората, аз си „чешех” на български!” Интересното, каза Марина, било, че го разбирали.

Марина бе най-радостна, че е видяла няколко Немо, имайки предвид рибки в аквариум, които приличат на анимационния герой от едноименния филм. Въпреки забележката на Слави, че Немо не е риба, а рисуван герой, тя отвърна невъзмутимо, че това не я впечатлява, защото той е известен почти колкото Том и Джери и се радва, че го е видяла.

Заради продължилото почти три седмици пътешествие на победителите, Марина има проблем със заверките в Университета във Велико Търново. Сега специална служебна бележка от шоуто ще извинява отсъствията на Марина, особено тези по физическо възпитание.

Вижте филма, заснет от Марина и Христо: Първа част и Втора част