enbg

Боян Петров със сигурност е на върха

16.5.2018 | коментара

Днес беше официално прекратена акцията по издирването на алпиниста Боян Петров. Кадри от неговите гостувания бяха излъчени тази вечер в шоуто.

При гостуването си на 6 февруари 2007 г. Боян Петров казва: „Алпинистите предизвикваме себе си, предизвикваме природата и се стараем само да докосваме и да се връщаме винаги. Смъртта е непоправима и се случва само веднъж в живота на човека. Така че ние не можем да го избегнем и не можем да го оправим. Обаче, все пак, за нас това е важно, защото ако почнем да мрънкаме и да плачем, това е в разрез с нашите основни виждания за твърдостта в живота. Т.е. ние трябва да бъдем твърди, за да оцелеем.

Да ви кажа, страхът не е типичен в алпинизма. Страхът е много важен, защото той ни помага да не прекрачваме границата, когато вървим на ръба. Поне мен страхът ме връща винаги. Засега съм жив и се надявам именно страхът да остане в мен, така че да ме води вярно към правилната крачка – да се върна назад и да опитам пак“.

При първото си гостуване в шоуто, на 4 март 2004 г., Боян написа в книгата: „Не се сбъдват само забравените мечти! Мечтайте, докато живеете!“

„Аз не знам къде точно се намира в момента Боян Петров, но със сигурност е на върха“, каза Слави Трифонов.