enbg

Борис

20.12.2016 | коментара

Иван Кулеков представи историята на 29-годишния Борис Христов.

Борис Христов се бори с живота, каза Иван Кулеков. По думите му тази борба обикновено изглежда отчайваща гледка, но при Борис тя е вдъхновяваща. „Защото Борис се бори с живота по такъв начин, щото животът да победи. И животът непременно ще победи, щото в тази борба Борис не е сам, с него са българи от цял свят. Никой не е длъжен да помага на Борис, Борис се чувства да длъжен да помага на всички с единственото, което има – изумителния дух на победител“, каза Иван Кулеков.

Преди 6 години Борис претърпява мотоциклетна катастрофа и остава обездвижен. За него се грижи неговата майка, която във филма споделя, че при изписването му от болницата след престой там от 4 месеца и двамата се чувстват ужасно объркани, без да знаят откъде трябва да започнат и какво да направят.

Благодарение на своя дух и воля Борис прави упражнения всеки ден и успява да раздвижи голяма част от мускулите си. Сега усилията му са насочени към това да раздвижи и краката и да може отново да ходи. Неговата цел е да се възстанови напълно и да помага на хора, които са в неговата ситуация, като им даде кураж и им показва как и какви упражнения да правят, за да се възстановят напълно. Всеки, който желае да му помогне, може да го направи на неговата банкова сметка и чрез DMS.
Борис Павлов Христов
Банка ДСК
BG44STSA93000020241064
DMS: BOBI на номер 17 777

Цялото предаване от 20 декември 2016 г.