enbg

Борис Панайотов убедително спечели първия батъл в „Хип – хоп” танците

28.4.2011 | коментара

В четвъртък започна изпълнението на поредната задача в „Танцувай с мен 3… стаен” – „Хип – хоп”. „Пътеводители в джунглата на хип – хопа” на водещия Слави Трифонов бяха главният хореограф в The Center Георги Енчев-Гош и сценаристът Светослав Митев, сдобил се с прякора Мош. За хореографиите на участниците се бяха погрижили Юлиян Василев, Калина Гаева и Пламен Андреев от The Center, както и Александра Цветкова и Ивайла Гергова от Dem Divas.
Гош сподели, че хубавото в хип-хопа е свободата, която имат танцьорите, „няма правила, които да ограничават”. Светльо Митев от своя страна разкри, че неговата първа среща с хип-хопа е била доста отдавна – на един пионерски лагер в Годеч.

Стефан Бончев и Кольо Бончев откриха рап вечерта. Те танцуваха върху песента на Beyonce – “Single Ladies”. След изпълнението Павлина Вълчева заяви, че бащата и синът са можели да използват повече акцентите в песента на Beyonce. Николай Манолов хареса визията на Стефан – гола глава и две обеци. Водещият Слави Трифонов долови търсената прилика и потупа Стефан по гърба с думите: „Моят по-малък ромски брат от Стара Загора”. Николай Манолов беше доволен и от многото електрик-буги в танца, любимо на Стефан и Кольо. „Имаше гъвкавост, имаше хубава координация и на мен ми хареса”, добави още Николай. Мария Агапиу също хареса танца на Бончеви и отбеляза, че този стил им отива. А Памбос най-много хареса използването на „РоМбокоп стила на господин Станислави.”

Втора се представи Райя Андреева. Тя показа своите рап умения върху песента на Puff Daddy и Jimmi Page – “Come With Me”. „Райя е едно ярко доказателство как жените могат да се справят не по-зле от мъжете”, заяви Павлина Вълчева. Но както и при танца на Стефан и Кольо Бончеви, Павлина отново отбеляза, че музиката е предполагала танцът да се изиграе „по-яко”. Според Николай Манолов, Райя никога не е била толкова уверена и това е така, защото хип – хопът е любимият танц на Райя. Мария определи танца на бургазлийката като най-доброто й представяне до момента в проекта. „Днес видяхме една невероятна тигрица” – красноречив бе Памбос Агапиу.

Eminem с парчето „The Real Slim Shady” беше предизвикателството за Мариана и Танко Кабаджови. Изпълнението им беше повече театрално, отколкото танцувално, което не убягна от справедливия поглед на журито. „Хубава идея, но можеше да е по-сложничко”, заяви Павлина Вълчева и причисли изпълнението на Кабаджови към старата школа – към „това, което се е танцувало преди 20 години.” Памбос бе по-конкретен: „За една хореография трябва да правите не повече идея, а повече стъпките и танца.” „Вие искахте да се разминете малко с хип – хопа”, преведе мислите на Памбос водещият Слави Трифонов. „Както се разминаха и в кючека”, допълни кипърецът и продължи: „Старахте се да направите нещо хубаво, което не изглеждаше толкова хубаво”, след което се похвали как хубаво го е казал. Съпругата му Мария забеляза, че Мариана и Танко хитро са си избрали ролята на възрастни (играха баба и дядо в танца), защото така не било нужно да се покажат много движения. Според Мария хип – хопът не е стилът на Кабаджови.

Нина Димитрова и Кирил Йосифов си организираха мини батъл (битка, рап съревнование) на песента “In Da Club” на 50 Cent. Журито хареса хореографията на танца им. Памбос обаче беше видял неправилното приземяване при акробатичните моменти. Според него това не е стилът на двойката, но Павлина беше доволна, че е видяла нещо различно от техния стил. Светослав Митев пък измисли рап – псевдоними на (бившите) гаджета – Нина Ди и Кирил Йо.

Последната дума за вечерта имаше Борис Панайотов. Най-ценна за неговото изпълнение беше оценката на публиката в студиото. Тя дълго аплодираше неговото представяне на песента на Missy Elliott „Get Ur Freak On”. „Ей това танцуване чаках!” – въодушеви се Павлина Вълчева. Годеникът на Павлина, Николай Манолов, заяви: „Какъвто и коментар да направим – ще бъде излишен. Той показа всичко, което може да очакваме от хип – хоп танците.” Памбос също бе категоричен в оценката си за представянето на Борис – „твЕрдо шест!” Хореографът Георги Енчев-Гош похвали сливналията, защото песента на Missy Elliott е предизвикателство дори за всеки професионален танцьор и хореограф, а Борис се е справил с лекота.

Светослав Митев даде висока оценка за рап изпълненията за вечерта, като използва израз, който казвал след първа интимна среща – „Да го направим отново.”

Хип – хоп ще има отново още в петък, когато продължава изпълнението на задачата в „Танцувай с мен – 3…стаен”. Участниците, които ще се представят в петък обаче ще трябва да имат предвид оценките, които получиха конкурентите им в четвъртък вечер. А те са следните:

Стефан Бончев и Кольо Бончев – 4.75
Райя Андреева – 5.25
Мариана и Танко Кабаджови – 3.50
Нина Димитрова и Кирил Йосифов – 4.25
Борис Панайотов – 6.00