enbg

Борис заприлича на Фред Астер, Кабаджови показаха класика

22.4.2011 | коментара

Музикалност, хват и характер на танца – тези неща отбеляза като важни при оценяването международният съдия по спортни танци Красимир Евтимов във втората вечер на задачата „Стандартни танци“.

Първи куикстеп танцуваха бащата и синът Стефан Бончев и Кольо Бончев. Техни партньори бяха Божидара Наумова, инструктор в Клуб по спортни танци „Амаранд“ и Николина Кръстева, инструктор в Клуб по спортни танци „ДЪГА“.
Павлина призна, че не е очаквала толкова добро представяне: „Невероятно излъчване, изцяло в характера на танца“. Памбос каза, че днес пак е останал изненадан от двамата – показали, че имат желание за танци и за шоу. По думите на Мария танцът им бил много хубав, с хубав хват и настроение. Похвали имаше и от Николай – справили се страхотно, с много хубави линии, сложни подскоци – каза той и добави, че Кольо става все по-освободен, за което заслужава поздравления.

Стефан Николов танцува английски валс заедно със Стаси Бакалова, инструктор в Клуб по спортни танци „ДЪГА“.
Павлина изрази своето задоволство от факта, че Стефан е продължил участието си в проекта, след като едва не отпадна предишния път: „Невероятно добро изпълнение, баланс между шоу и истинско танцуване“. Николай също се изказа положително: „Много хубав танц, осанка значително по-добра от тангото“. Мария определи представянето му като много добро, с история, характер, хубава линия. Памбос прецени, че от всичко казано, за него не е останало какво да каже и понечи да говори за карнавал, който организира.

Красимир Евтимов разказа малко известни подробности за валса – танцуван още през 16-и век от френските селяни под името волта, по това време и италианците претендирали, че танцът е техен. Най-красивият, каза за валса международният съдия и уточни, че не е труден, призът по трудност той отдаде на фокстрота.

Райя Андреева и инструкторът в Клуб по спортни танци „ДЪГА“ Петър Раденков представиха виенски валс.
Николай Манолов обърна внимание на Райя на няколко неща: „Трябва малко повече да си вярваш – танцът ти никак не беше лош, хореографията ти беше хубава и ти се справи може би по-добре, отколкото очакваше, но в по-голямата част от танца на лицето ти беше изписано някакво напрежение, което беше абсолютно излишно“.
Павлина коментира, че танцът бил сравнително добър, но Райя била изключително напрегната. След двата коментара Слави настоя Павлина и Николай да станат и да покажат как трябва да се танцува валс. Получи се чудесна демонстрация, в която двамата включиха и Райя, и Красимир Евтимов.
Отново по отношение представянето на Райя, Мария потвърди, че също е видяла притеснението, както и много насечени движения и по-ситни крачки. Според Памбос притеснението било само в началото, след това Райя била на вихъра си: „Беше като огън“.

Фокстрот Борис Панайотов танцува заедно с Веселина Божилова, инструктор в Клуб по спортни танци „ДЪГА“.
Памбос обясни, че е харесал много идеята в началото на танца на Борис. Мария подчерта, че в танца е имало „много хубави линии, някои чекове, които и професионалистите трудно правят“. Николай каза, че в този образ Борис много му напомня му на Фред Астер, много добре изглеждал на дансинга, справил се много добре с федър степ. По думите на Павлина изпълнението било изцяло в характера на танца, нямало много стъпки в хват, но на нея и харесало.

Красимир Евтимов също призна, че Борис веднага му заприличал на Астер, а в танца направил основните неща, като демонстрирал интересна техника, нещо, „което се учи в продължение на една-две години“.

Също фокстрот танцуваха семейство Мариана и Танко Кабаджови, заедно с Ивайло Котев, инструктор в Клуб по спортни танци „Амаранд“ и Ели Добрикова, инструктор в Клуб по спортни танци „ДЪГА“.
Павлина определи техния танц като „истински добро изпълнение“. Николай каза, че това е било много хубава демонстрация, имало плавно пренасяне на тежестта, елементи на джаз и суинг, като цяло чудесно. Мария поздрави професионалните танцьори, които направили много хубава хореография за танца. Памбос също отличи хореографията, но отбеляза и малки разминавания. По думите на Красимир Евтимов танцът на Кабаджови бил класика.

Поради ограничения във времето, участниците, танцували в петък, ще бъдат оценени в понеделник. Всички финалисти обаче бяха запознати с новата си задача – „Хип-хоп“. След гласуване на журито, последният номер в класирането ще отпадне от „Танцувай с мен – 3…стаен“.