enbg

„Бонд“ пристигнаха с нова виолистка и нов албум в България

20.3.2012 | коментара

Тагове:

Най-продаваният струнен квартет в света „Бонд” пристигна специално в България, за да гостува в „Шоуто на Слави”. Сексапилните момичета, които съчетават класическата музика с електронно и поп звучене, изпълниха за зрителите на шоуто първия сингъл от новия си албум „Play” – парчето „Diablo”.

„Дис ис май ню студио! Ду ю си май ескалатор? Вери спешъл, лайк ъ мол… Ай ем лайк ъ продукт.” – с тези думи Слави приветства своите гости на език, който сам той определи като „животински английски”. От 4 години момичетата от „Бонд” са в нов състав, след като Хейли Екър напуска групата, за да се посвети на майчинство. „Хейли напусна през 2008 година, тя се премести в Хон Конг. Омъжи се, роди дете и отиде да живее в Хонг Конг.” – обясни първата цигулка на „Бонд” Таня Дейвис. Оказа се, че и челистката Гай-И Уестерхоф е родила момченце преди 10 седмици, но вече свири на концертите на квартета по света.

Еос Чатър (втора цигулка) разказа, че за разлика от повечето музикални групи, в „Бонд” няма разногласия между членовете: „Ние сме много големи приятелки. Имаме голям късмет, защото обичаме да правим заедно концерти. Забавляваме се, музиката за нас е забавление.”

Новият член на „Бонд” е виолистката Елспет Хенсън. „Видяхме Елспет на церемонията за закриване на предишните олимпийски игри. Тя свиреше на цигулка, от едната й страна беше Дейвид Бекъм, а от другата – Джими Пейдж. Леона Луис пееше. Елспет изглеждаше страхотно по телевизията. Ние я видяхме и си казахме – тя ни трябва!”, разказа Гай. Самата Елспет се чувства щастлива в квартета: „Това е мечтаната работа, те са невероятни, много са мили. Обожавах музиката им още преди да се присъединя към тях. Това е най-хубавата работа, която можеш да получиш – и като момиче, и като изпълнител.”

Оказа се, че косата е една от пречките пред Слави да свири на виола в „Бонд” и затова момичетата му предложиха перука. Изпробваната от водещия нова визия накара Годжи да го оприличи на Бетовен.
Слави сподели, че първото гостуване на „Бонд” в шоуто преди 11 години е от специално значение за него: „Тогава никой не вярваше, че можем да правим шоу всяка вечер и чак когато вие ни дойдохте на гости и направихме страхотно шоу с вас, хората ни повярваха, че ще правим всяка вечер шоу и ще каним световни звезди.”

След гостуването си в шоуто „Бонд” заминаха за Мексико, но ще се върнат в България след месец, за голям концерт нв зала 1 на НДК  на 25 април от 20 ч., който е част от европейското им турне.