enbg

Божидар Атанасов, 12 ноември 2018 г.

12.11.2018 | коментара

По темата за протестите в страната гост в „Шоуто на Слави“ беше Божидар Атанасов – организатор и един от участниците на протеста в Перник.

Божидар е на 27 години, има дете и работи в хипермаркет. Идеята за протеста му дошла преди няколко дни, докато бил на работа и видял възрастен човек, търсещ храна в контейнера. „Не може да работиш цял живот и в един момент да обикаляш по кофите. Ядосах се, стиснах зъби. След това видях дъщеричката ми, когато се прибрах вкъщи и се замислих – какво ще й оставя на нея?“, разказа гостът.

След случилото се Божидар решил да създаде събитие в социалните мрежи под наслов „Перник на бунт“. Въпреки че нито една национална медия не отразила протеста, на него се събрали близо 2000 автомобила, които направили 10 километра задръстване на главния булевард в Перник.

Младият мъж разказа, че решението за протеста е лично негово и зад него не стои никой друг, освен българският народ. По думите му исканията на хората са оставка на правителството, смяна на избирателната системата с мажоритарна и намаляване броя на депутатите. „Аз не разбирам от политика, но разбрах, че не може да се живее така“, каза Божидар Атанасов.

Цялото предаване от 12 ноември 2018 г.