enbg

БНТ и bTV ИЗПРАЩАТ КРИСИЯ НА ДЕТСКАТА „ЕВРОВИЗИЯ“

9.10.2014 | коментара

Българската национална телевизия и bTV изпращат талантливата Крисия Тодорова и близнаците-пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови на музикалния конкурс „Детска Евровизия” 2014 в Малта. Двете медии обединиха усилията си, за да може България да има свои представители в надпреварата, която събира най-талантливите деца на Европа. БНТ 1 ще излъчи на живо целия конкурс, който ще се проведе на 15 ноември в столицата Валета.

“В историята на Евровизия има и други примери, когато частна и обществена телевизия работят заедно, за да представят страната си по най-добрия начин. Преди всичко, ние бяхме мотивирани от огромния талант на тези три деца – Крисия, Хасан и Ибрахим. Цяла България вече ги познава и те напълно заслужават да бъдат на такъв престижен конкурс. Когато чух за първи път песента, си помислих, че я изпълнява много опитен певец. А посланието й е универсално – защото надеждата за един по-добър свят е не само детска мечта – тя принадлежи на всички нас“, каза Вяра Анкова, Генерален директор на БНТ.

„Крисия безспорно е едно талантливо дете, затова сме много щастливи, че получихме обаждане от колегите от БНТ, които са оценили таланта й. Песента, която подготвиха заедно с Евгени Димитров и екипът на „Седем осми” – „Планетата на децата” е изключителна. Надяваме се тя да докосне по същия начин не само нас, но и всички българи в чужбина, както и многобройните фенове на конкурса, които на 15 ноември ще дадат своя глас за Крисия и нейното послание” – заяви по този повод г-н Павел Станчев, Главен Изпълнителен директор на bTV.

„Планетата на децата“ е един от най-сложните проекти, по които сме работили, съчетаващ гласовите данни на Крисия, брилянтното изпълнение на Хасан и Ибрахим, невероятното присъствие на Плевенската филхармония и звука на Ку-ку бенд. Мисля, че резултатът е много обещаващ и искрено се надявам песента да впечатли не само българите, но и всички зрители на Евровизия. Нашите талантливи деца заслужават това” – споделя Евгени Димитров – Маестрото.

Като член на Европейския съвет за радио и телевизия (EBU), БНТ е единствената телевизия у нас, която има право да изпрати участник в конкурса. Тази година БНТ отправи своето предложение към талантливата Крисия Тодорова и заедно с bTV, и продуцентите от „Седем осми“ обединиха усилия в подготовката на нейното участие. Заедно с Крисия за Малта ще пътуват и близнаците-пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови от Шумен. Тримата малки изпълнители станаха известни с виртуозните си изпълнения в „Шоуто на Слави“. 10-годишната Крисия от Разград плени сърцата на българите и с емоционалното си изпълнение на националния химн пред повече от 40 000 зрители на Националния стадион „Васил Левски”.

Малките изпълнители ще участват на престижния конкурс с авторска песен на Крисия, в подготовката и реализацията на която участват Слави Трифонов, Евгени Димитров – Маестрото и Ивайло Вълчев. Песента разказва за мечтата на Крисия Земята да бъде място без глад, страх и война, а всички хора да бъдат превърнати в деца. Хасан и Ибрахим акомпанират на Крисия на два рояла, а цялостното звучене е напълно завършено с невероятното изпълнение на Плевенската филхармония под диригентството на Йордан Дафов. Клипът на песента вече е готов и качен на официалната страница на конкурса, както и на специално създадената Facebook страница – Krisia, Hasan & Ibrahim. На нея, освен информация за участието на Крисия и пътя й до финалния концерт в Малта, феновете могат да намерят и официалното видео, което всеки може да споделя в социалните мрежи, като по този начин не просто популяризира българското участие, но и изпрати послание до свои близки и приятели по цял свят. На страницата на Българската Евровизия може да видите как може да се гласува за Крисия, Хасан и Ибрахим.

За „Детската Евровизия 2014”

Мотото на тазгодишния конкурс за детска песен на “Евровизия” е „#together“ – „Заедно“, а надпреварата ще има благотворителен характер. Част от приходите ще отидат в полза на организацията WorldVision, която се занимава със защита на детските права по света.
България се завръща след две години отсъствие, и ще участва за четвърти път в паневропейската надпревара за деца. През 2007 в детската „Евровизия“ се включиха Бон-Бон, година по-късно за първото място се бори Кръстияна Кръстева. Последното участие на български представител бе през 2011 г., когато Иван Иванов изпя песента „Супергерой“.

Крисия Тодорова

Крисия Маринова Тодорова e родена на 1 юни 2004 година в град Варна. Живее в град Разград. Занимава се с музика от 6-годишна възраст в различни музикални школи в България.
В момента изучава музика в Центъра за работа с деца в гр.Разград с вокален педагог Свилена Дечева, където пее и свири на пиано.
Крисия има 7 награди от различни национални и международни конкурси за музика, повеждани в България. През 2014 г. тя придоби национална известност с участието си в „Шоуто на Слави” по БТВ, където победи в проекта за сценична партньорка на г-н Андреев и стана част от рубриката на предаването „Запознай се с малките”.
През юни 2014 г. Крисия бе избрана да изпълни Химна на Република България и една от най-популярните български песни „Моя страна, моя България“ преди началото на осминафиналния мач за „Лига Европа“ между отборите на „Лудогорец“ и „Валенсия“ на Националния стадион „Васил Левски“ в София пред 42 000 души.
Крисия обича да рисува и да танцува, харесва класически балет. Любимият и предмет в училище е математика. Мечтае да стане певица или актриса. Нейни любими певици са Лара Фабиан, Уитни Хюстън, Селин Дион, Кристина Агилера, Бионсе.

Хасан Игнатов

Хасан Игнатов е роден на 15.12.2003г. в гр.Шумен, в семейство на музиканти. На 5-годишна възраст получава първите музикални наставления от баща си Денис Игнатов. Професионално с пиано се занимава от 21.09.2011 г. при музикалния педагог Маринела Маринова. Интересува се от класическата музика на европейски и световно известни класици. Огромната му мечта е да стане прочут, световноизвестен пианист и диригент, да прослави България и гр.Шумен на международните и световни музикални подиуми.
Хасан е носител на 21 награди от различни конкурси за пианисти в България, Турция и Македония.

Ибрахим Игнатов

Ибрахим Игнатов е роден на 15.12.2003 г. в гр. Шумен, в семейство на музиканти. На 5-годишна възраст получава първите музикални наставления от баща си Денис Игнатов. Професионално с пиано се занимава от 21.09.2011 г. при музикалния педагог Маринела Маринова. Интересува се от класическата музика на европейски и световно известни класици. Огромната му мечта е да стане прочут, световноизвестен, концертиращ пианист, да прослави България и Шумен на международните и световни музикални подиуми.
Ибрахим е носител на 19 награди от различни конкурси за пианисти в България, Турция и Македония