enbg

Барбара Виторелли, 9 октомври 2018 г.

9.10.2018 | коментара

В предаването гостува Барбара Виторелли, носителка на титлите „Мис Бразилия ‘2017“ и „Miss Global ‘2017“.

Мис Бразилия има магистратура по лингвистика и работи като учителка по английски, испански, португалски и литература. Това даде повод на водещия да прояви интерес към училището и уроците, които преподава. „Аз, ако съм ученик, нищо няма да науча. Просто ще седя и ще гледам и ще ти се радвам“, каза Слави. В този дух Барбара отвърна, че също е запленена от неговата красота.

Барбара Виторелли обясни, че в конкурса „Miss Global“ участват жени до 35-годишна възраст, сред които има и самотни майки, което е различно от други конкурси за красота. „Нашият конкурс е различен, опитва се да покаже не само красота, но и красотата с кауза, което би могло да вдъхнови също и много други хора по света“, каза тя.

Мис Бразилия ‘2017 споделя, че макар да е имала много възможности за различни инициативи и работа, тя избира учителската професия, защото смята, че образованието може да доведе до промяна и макар преподавателите да са ниско платени, те приемат работата си по-скоро като мисия. Тя има възможността да обедини таланта и интелекта, за да пътува по света и да помага на хората. На въпроса защо прави това, Барбара поясни, че причината се крие в нейното минало. „Когато бях малка, аз бях един от хората, които имаха нужда от помощ, защото когато с родителите ми живеехме в Аржентина, ние имахме доста скромен живот, който никак не беше лесен. … След като се върнахме в Бразилия, майка ми наблегна на образованието и работеше усърдно, за да ни издържа и ние да получим добро образование“, обясни Барбара. Младата жена каза, че макар и човек да няма нужната помощ и подкрепа, може да работи и да се усъвършенства, за да постигне нещо в живота.

Това е първото посещение на Барбара Виторелли в България. Нейните впечатления са, че хората тук са много дружелюбни, но както в Бразилия, така и в нашата страна има много социални и политически проблеми.

Барбара Виторелли е тук по покана на Гери Дончева, с която са посетили училища, сиропиталища и са се срещнали с деца със зрителни увреждания. Също така са посетили и Плевен, където Барбара е била пленена от вкуса на български ястия, а именно мусаката, в която вече е влюбена.

Цялото предаване от 9 октомври 2018 г.