enbg

Мария Митева

7.3.2012 | коментара

Мария Митева е родена в София на 25 октомври. Казва, че носи характерните за зодията си силна воля и упорство. Ние бихме добавили и загадъчност.

7-годишна започва със спорта, първа нейна треньорка е Елеонора Карамфилова от клуб „Академик“. Спомня си, че е било трудно да успява едновременно в училище и в залата, затова след 6 клас се премества в спортното училище на „Левски“. „Когато влязох в националния отбор – девойки, бях на 12 години и тогава започнаха тежките тренировки. Имаше дни, в които не исках да ходя в залата“ – спомня си Мария.

Разказва още, че по същото време се налага да се премести в клуб „Илиана“, защото нейната треньорка заминава за Южна Африка. Тогава отново й се налага да пребори трудностите, за да свикне с новата обстановка.

За Мария най-големият успех в гимнастиката е през 1999 година на Европейското в Будапеща за ансамбли – девойки, където печелят сребърен медал. Дава си сметка, че е получила много от спорта – самодисциплина, издръжливост – както физическа, така и психическа. „Помогна ми да работя в екип, което е много важно за настоящата ми работа“ – казва Мария.

Танците са неразделна част от живота й. Признава, че винаги е обичала да танцува. Дори във 2 клас е кандидатствала и е била приета в хореографското училище, но трябвало да избира между залата и балета, и в крайна сметка взела решение в полза на гимнастиката. Мария споделя, че винаги е искала да танцува и се радва, че днес прави точно това. Харесва спектакли, а най-любим й е балет „Тодес“.

Обожава излизането на сцена, с всички светлини и хора, усещането е несравнимо, признава тя и е радостна, че има възможността да изпита това усещане винаги, когато са на турне.

За нея е важно да бъде с любимите хора. Обича да е сред природата. Не крие, че обича и да си доставя удоволствие като похапва сладки неща. Харесва книгите, филмите и… високи токчета. Не обича да я подценяват и лъжат.

Пъстрият калейдоскоп от интересите на чаровната танцьорка се допълва от фитнес и фотография, която в момента й е само хоби, но не крие амбициите си в тази област. Слабост й е портретната фотография и снима винаги, когато има време и модели. С чувство за хумор признава, че не е отличничка в кухнята, затова е оставила готвенето на професионалистите.