enbg

Камелия Михайлова

12.2.2013 | коментара

Камелия Михайлова е родена на 4 септември, представител на зодия Дева. От София.

Още много малка Ками е запленена от красотата и магията на художествената гимнастика. Щом вижда на живо изпълнението на своя приятелка, разбира, че това е нещото, с което иска да се занимава. После същото момиче я води в залата на стадион „Академик“ и ето че едва 5-годишна Ками прави първите си стъпки в гимнастиката, под грижите на треньора Емилия Бочева. Когато на треньорката се налага да замине за чужбина, Камелия преминава под опеката на новия си треньор – Елеонора Карамфилова.

Камелия Михайлова

Връщайки се към онова време, Ками си спомня за трудния период, в който се е налагало да съчетава учене и тренировки, и да се бори да не изостава в нито едно от двете. Упоритостта и голямото желание са тези, които й помагат да се справи, а после отива в спортно училище и там вече има възможност да се посвети основно на спорта. През цялото време е щастлива, че може да разчита на подкрепата на своите родители.

Усилията на Ками от всичките години на упорит труд в залата са възнаградени с множество медали от републикански и международни турнири. След всички тях обаче като ценна награда за самата нея остават навиците на ред и дисциплина, които спортът й дава.

Сега Камелия се е посветила на танците, за които споделя, че й носят голямо удоволствие. „Несравнимо и уникално е когато излизаш на сцена“, признава Ками.

Като стане дума за общуване, балерината е откровена, че предпочита естествените и открити хора. Що се отнася до любимите й неща, те са две: семейството и … шоколадът.

Камелия Михайлова е завършила Треньорския факултет на Националната спортна академия.