enbg

Биляна Илиева

7.3.2012 | коментара

Биляна Илиева е родена на 26 ноември в град Перник. Още 10-годишна тя идва в София. Винаги е положително настроена към родния си град, защото познава хората там и знае, че са много искрени и весели. Биляна определя и себе си като забавен човек, който обича да е душата на компанията.

Със спорт започва да се занимава поради здравословни причини, когато е на 5 години. Препоръката на докторите се оказва ефикасна и Биляна не само оздравява, но решава да продължи със спорта и той се превръща в начин на живот за нея.

Развитието на Биляна като спортист изисква жертви и тя прави своята – по препоръка на треньорката си Донева се мести в столицата едва 10-годишна.

Ранното отделяне от семейството е един от най-трудните периоди в живота й, но спортът й дава желязно възпитание, което й помага и днес. Биляна се състезава на национално ниво за Левски-Триадица при Валентина Ганева. Била е вицерепубликанска шампионка за ансамбли. Има много награди и титли от състезания.

Това, което обича да прави от сърце и душа, е да танцува. Биляна е щастлива от работата си и всяко излизане на сцената за нея е неописуемо усещане. Най-много от всичко иска да продължава да се занимава с танци и да се наслаждава на удоволствието, което й носят.

Биляна харесва честните и почтени хора и се старае да е заобиколена от такива. Мрази предателството. Винаги й е приятно да е сред приятелите и любимите си хора. Най-много държи на семейството, приятелите и работата си.

Завършила е спортно училище, а след това – магистратура по „Бизнес администрация“ в МВБУ.