enbg

Асен Йорданов, 28 февруари 2018 г.

28.2.2018 | коментара

Разследващият журналист Асен Йорданов коментира последните събития в страната.

„Как е възможно министър-председателят да не знае за сделката за ЧЕЗ?
Как може да каже, че знае кой стои зад Георгиус и след това банката да каже, че министър-председателят е излъгал?“, попита журналистът на Биволъ. По думите му излиза, че „този министър-председател не знае нищо за най-големите икономически активности в държавата“.

„Тази наглост, тази бруталност на действията, са шамар в очите на цялата общественост, шамар в очите на гражданското общество на България и то по време на Европредседателството. По време на Европредседателство ти да дадеш Пирин на Георгиус и Гинка да открадне ЧЕЗ, образно казано, това е брутална наглост. Това показва, че тези хора вече нямат задръжки. Те нямат скрупули. Те са счели, че всичко, което биха искали да направят, могат да го направят безнаказано“ – коментира още Йорданов.

Той говори и за оградата на южната ни граница. Оказа се, че журналистът е бил граничар и като такъв заяви, че тогава границата се е охранявала, а сегашната определи като бутафория. Асен Йорданов разказа, че заедно с чуждестранни журналисти са преминали безпроблемно границата. Той изнесе данни, че разследване на Биволъ е събрало доказателства за това, че оградата е платена на фирми, близки до КОЙ, на цени, завишени 5-6 пъти.

Асен Йорданов припомни и още една тема от енергетиката, по думите му – бързо забравена. Той разказа, че миналата година Биволъ прави разследване, в което доказва, че „българската държава и лично Бойко Борисов, като гарант“ са платили „грешни пари 1 млрд. и 200 млн. лв.“ на руската държавна фирма Атомстрой Експорт за Белене по арбитражното дело, което България загуби в Женева. „Ние доказахме, че това дело е загубено умишлено“, заяви Йорданов.

Цялото предаване от 28 февруари 2018 г.