enbg

Армен Назарян и Иво Ангелов, 24 април 2013 г.

24.4.2013 | коментара

Европейският шампион по класическа борба в категория до 60 килограма Иво Ангелов и треньорът на националния отбор Армен Назарян бяха гости в „Шоуто на Слави“ и споделиха впечатлeнията си от първенството, което завърши преди месец в Грузия. Назарян пое националния отбор по класическа борба след олимпиадата в Лондон и само след половин година работа дойде успехът на Ангелов, който взе европейското злато.

Треньорът сподели, че е наблегнал главно на психологическата подготовка на борците си преди самото състезание, защото знаел, че са напълно подготвени да побеждават. Иво Ангелов обясни, че само присъствието на Назарян в залата кара състезателите да дават всичко от себе си в тренировките. Най-трудната му схватка била на финала – срещу руснака Иван Куйлаков, особено след двата загубени финала на първенствата на континента през 2011-а и 2012-а година. Ангелов разказа, че по време на схватките мислил само за силните и слабите страни на противниците си и дали трябва да атакува физическата сила или издръжливостта им.

След успехите на класическите ни борци, България извоюва второ място в отборното класиране на европейското, след Русия. Сега амбициите и надеждите на Ангелов и Назарян са свързани със световното първенство в Унгария през септември и олимпийските игри след 3 години в Рио.

Цялото предаване от 24 април 2013 г.