enbg

“Апокалипсис кога?” – на 6 и 8 февруари, в кюстендилския театър

24.1.2013 | коментара

Гости в „Шоуто на Слави“ бяха Орлин Горанов и Диана Любенова, които си партнират на театралната сцена в новата постановка “Апокалипсис кога?”, чиято премиера ще бъде на 6-и февруари в Кюстендил. В пиесата участват още Мариан Бачев и Вяра Зайкова, режисьор е Борис Панкин, а автори са сценаристите на „Шоуто на Слави“ Мирослав Милков, Йордан Колев и Тодор Карагяуров.

Пиесата е комедия, разказваща историята на облъчен от медийните реклами мъж, който тегли банкови кредити, за да получи нещата, които вижда по телевизията. Орлин Горанов описа героя си като „средна извадка от българския народ през последните 22 години“. Диана Любенова разказа, че играе ролята на самотен и застаряващ кредитен инспектор, у когото накрая се пробужда ексхибиционизъм. „Едни хора се срещат, поставени са пред обстоятелствата на свършека на света и те откриват, че много неща не са свършили през живота си“ – така актрисата накратко пресъздаде сюжета на пиесата.

„Аз съм адски щастлив, че билетите за премиерата свършиха миналата седмица, имаме втора дата, която също вече е свършила“, каза Орлин Горанов. Втората дата е 8-и февруари, а мястото отново е кюстендилския театър. Горанов благодари за подкрепата на кмета и директора на театъра в Кюстендил и ги описа като „много готини хора, които все още дават духовна храна“. Диана Любенова изрази благодарност и адмирации към сценаристите: „Това не се случва всеки ден в България, да се напише съвременна пиеса, със съвременно звучене, специално за този проект.“