enbg

Антоанета и Гергана с едни гърди напред в „Умна и красива”

5.1.2012 | коментара

<< Предишен епизод     Умна, красива и съобразителна    Следващ епизод >>

Петте отбора в проекта „Умна и красива”, съставени от по две момичета, подновиха надпреварата в задачата „Умна, красива и съобразителна”. Антоанета Павлова и Гергана Гергененова вече бяха избрали бързия вариант с топлес еротичните танци, а останалите двойки продължаваха или да търсят „зданието, което носи името на града, основан от руския цар Петър Първи през 1703г., и където е роден Владимир Путин”, или още пееха в дует в Музикалното училище „Добрин Петков”.

„Мамо, тате, лельо, свако и всички, които ме познават, колеги, моля ви се, проявете разбиране, ако обичате”, с тези думи се обърна към близките си Антоанета след избора си да танцува топлес еротичен танц. След като пристигнаха първи при Борис Солтарийски и избраха бързия вариант на поставената задача, логично Антоанета и Гергана приключиха първи етапа и дори получиха още едно предимство пред останалите двойки. На другата сутрин те си спечелиха правото да пропуснат следващата задача.

Втори при Борис Солтарийски на последния етаж на хотел „Санкт Петербург” пристигнаха Аделина Димитрова и Нели Бачева. Аделина беше готова за бързия вариант и обясни, че след двете показвания по бански няма вече какво да крие. Нели обаче не беше съгласна да танцува топлес еротичен танц и затова двете трябваше да минат през бавния вариант. Те трябваше да извадят с уста всички банкноти, поставени по костюма на еротична танцьорка, а после да направят такава комбинация от международните валути, че да се получи левовата равностойност точно на 126 лева и 92 стотинки.

След като четири пъти пяха песента „Телефонна любов” пред доц. д-р Тони Шекерджиева, Адриана и Янислава най-после получиха новата си задача. Те бяха изправени пред ново изпитание – двете нямаха никаква представа кой град е основал руският цар Петър Първи и къде е роден Владимир Путин. Красавиците веднага решиха, че трябва да се отправят към града, в който е роден Путин, и не обърнаха никакво внимание на това, че се търси здание, което е кръстено на родния град на руския премиер. „Пловдив не е със сигурност”, убедително започна разсъжденията си Янислава и продължи да бъде категорична: „Трябва да излезем от града, това е ясно.” „Пазарджик от кой е основан?” – включи се в консилиума и Адриана. После пред една лавка тя роди поредния бисер, питайки продавача: „Димитровград дали е?”. „Путин да е роден в България? Това е глупост, няма такова нещо. Нещо ви бъзика тоя Слави”, отвърна продавачът. Именно и с негова помощ, Адриана и Янислава разбраха, че се търси зданието, кръстено на града и се сетиха за хотел „Санкт Петербург”.

Десислава Недялкова и Йоана Георгиева на два пъти получиха информация, че градът е Санкт Петербург и че трябва да се отправят към едноименния хотел. Украинката Валерия Цимбал се справи чудесно с песента, която чу за първи път – „Ах, морето”, а после, прочитайки новата задача, без колебания заяви, че Путин е роден в Санкт Петербург. Но вместо да спестят време в питане и бързо да пристигнат при Борис Солтарийски, те се загубиха в Пловдив. В крайна сметка на последния етаж на хотел „Санкт Петербург” останалите двойки пристигнаха в следната последователност: трети – Десислава и Йоана, четвърти – Адриана и Янислава, а последни, на няколко крачки зад четвъртите – Мадлена и Валерия.

„Доста я нахапахме”, каза Аделина след като, заедно с Нели, само с уста събраха всички банкноти, закачени по една от танцьорките в бара. Двойката се справи най-бързо в „битката” с валутните курсове. Те първи откриха, че 5000 арменски драми, 200 севернокорейски вона, 5 непалски рупеи и 500 шведски крони правят точно 126, 92 лева.

Останалите три двойки също избраха бавния вариант. Мадлена и Янислава бяха почти готови за бързия вариант, но заради категоричния избор на своите партньори, съответно Валерия и Адриана, трябваше да минат през лова на банкноти, което предизвика малък спор между Адриана и Янислава. Тук двойките приключиха в следния ред: Мадлена и Валерия минаха на трето място; Десислава и Йоана, които чак при третия опит отнесоха на Борис Солтарийски правилната комбинация от валути, приключиха четвърти, а последни в този етап завършиха Адриана и Янислава.

На сутринта водачите в класирането Гергана и Антоанета пропуснаха първата задача и получиха в плик направо следващата: „Отидете в родната къща на поета, написал стихотворението „Люлека ми замириса” и търсете госпожа Цветанка Неделчева.” Двете обаче не знаеха, че авторът на „Люлека ми замириса” е Иван Вазов и че трябва да се отправят към родния му град Сопот, затова решиха да потърсят книжарница или училище. „Но някак си не върви да питаме учителка по литература”, отбеляза Гергана Гергененова. Антоанета пък се извини на своята учителка по литература, че не знае кой е написал стихотворението. В началото двойката не намери подкрепа и на улицата – „Яворов”, „Не е Вазов”, „Вапцаров”, отговаряха уклончиво хората на въпроса за автора на „Люлека ми замириса”. „Славейков”, каза им една възрастна госпожа и ги изпрати в Стария град, в къщата на Петко Славейков. Там двойката обаче не откри никого. Накрая красавиците спряха и „правилния” човек, който категорично им заяви, че поетът е Вазов, а градът – Сопот. Вече тръгнали за Сопот, Антоанета се разплака от това, че не се е сетила за Вазов, а Гергана я успокои с думите: „Хората искат сеир, не трябва да показваш слабост, всичко с усмивка.”

Останалите двойки, заради това, че не избраха бързия вариант с топлес танците, имаха допълнителна логическа задача за решаване. Те трябваше да подредят 8 клечки в предварително зададена форма на риба, а после да преместят точно три клечки по такъв начин, че рибата да заплува в обратна посока.

След тази задача не настъпи промяна в подреждането и всички вече трябваше да открият автора на „Люлека ми замириса”. „Това Иван Вазов ли беше? Това трябва да е Сопот” – с колебание подходиха Аделина и Нели. В книжарницата обаче те се увериха, че са прави. Йоана и Десислава също решиха, че поетът е Иван Вазов, а градът – Сопот, но проявиха една тяхна предишна слабост. В друго изпитание те бяха сигурни, че Георги Раковски е основател на първата българска легия, но се разколебаха и вместо на стадион „Раковски” отидоха да търсят Илиана Раева и „златните момичета” на стадион „Васил Левски”. Този път Йоана и Десислава, понеже е по-близо – първо отидоха до къщата, в която като ученик е живял Димчо Дебелянов, и чак след това тръгнаха към Сопот. Към този град се насочиха и останалите двойки, след като обстойно разпитаха хората по улиците.

Развръзката на надпреварата в „Умна, красива и съобразителна” е в петък вечер, само в „Шоуто на Слави”, от 22:30 ч. Не пропускайте да видите коя двойка ще финишира последна и ще напусне проекта „Умна и красива”.