enbg

Анна Травали, 26 септември 2012 г.

26.9.2012 | коментара

Вижте гостуването на австралийката Анна Травали. Чуйте нейната история за любовта към България и народните танци. За зрителите на „Шоуто на Слави“ тя демонстрира петрунино хоро от шопския край.

Австралийката Анна Травали, която от 10 години живее в София, до квартал Изток, беше гост в „Шоуто на Слави“. Облечена в шопска носия, Анна представи интересно изпълнение на петрунино хоро, което беше аплодирано дълго от публиката в студиото. Именно любовта към българската музика и българските танци довела в София Анна, която е родом от Сидни. Първоначално дошла на балкански фолклорен семинар за 2 седмици, през 2001 година, но година по-късно била поканена да се присъедини към ансамбъл „Зорница“.

„Всичко тук е много красиво – Черно море, Родопа, Пирин, фолклора… Имам и много голямо семейство в лицето на ансамбъл „Зорница“. Българите са много добри и истински приятели. Чудесно е, в противен случай не бих останала тук.“ Според Анна, в София и в България има много специална атмосфера, особено чувство. „Влюбих се в България – хората, танците, музиката…“, каза тя.

След като 12 години живяла с мъжа си на лодка край Големия бариерен риф и се изхранвали единствено от риболов, Анна отишла да живее в Европа – прекарала по няколко години в Англия, Норвегия и Италия. През последните 10 години обаче не се замисля да напусне България и приятелите си от ансамбъл „Зорница“. Обявена е даже за талисман на ансамбъла и гастролира с него във Франция, Полша, Гърция, Египет, Турция, Албания и други страни.

„Вие сте прекалено критични към себе си. Трябва да бъдете по-оптимистични и да имате по-висока самооценка, защото го заслужавате. В България има страхотни хора.“, завърши Анна Травали.

Цялото предаване от 26 септември 2012 г.