enbg

Андрю Ричардс се развихри в буря със Софи в задачата „Нощен живот”

3.5.2010 | коментара

3 май 2010 г.

Дияна Миликевик от Македония и Андрю Ричардс от Уелс закриха подобаващо вечерите на представяне в „Нощен живот” – задачата в „Добре дошъл в България”, чиято цел бе да покаже как чужденците са се адаптирали към забавленията и, в частност, към нощния живот у нас.

Дияна излезе, явно купонджийски настроена, като бе захвърлила строгото академично излъчване, а късата черна рокля с полюляващи се ресни бе онази част, която говореше недвусмислено, че партито ще е горещо. В представянето на Дияна партнираше Борис Солтарийски. Двамата изпълниха хита на славея от Враца „Целуни ме”, като комисията оцени високо вокалните и музикални способности на Дияна Миликевик. Одобрение за представянето си тя получи от Евгени Димитров, а Христиан Ночев го определи като зашеметяващо. Филип Станев я поздрави за смелостта да пее с „бодилото“ на бенда. Изказването на Иван Кулеков гласеше, че песента е била изпята с много силен акцент, а Борис Солтарийски за първи път пял на български, иначе „Дияна си е наше момиче”. Оценката на Дияна беше 5,60.

В костюм с бяло сако и бяла шапка, с елегантен бастун и папийонка, допълващи елегантния ансамбъл, се появи Андрю Ричардс. Той успя да изостри вниманието на присъстващите, като в началото отговаряше на водещия само на английски, все едно „ни лук ял, ни лук мирисал”. После на чист български уелсецът обяви, че са се събрали най-добрите гласове от източна и западна Европа, за да представят микс от уелска чалга и български поп-фолк. Танци с много чувство и артистизъм, както и рапиране по оригинален текст, включи Андрю в съвместното си изпълнение със Софи Маринова на песента „Бурята в сърцето ми”.

Иво Сиромахов адмирира това представяне, а визията на Андрю коментира така: „Прилича на Пенчо Славейков след бурна нощ с Иван Вазов”. Евгени Димитров също бе възхитен от изпълнението и заяви, че все още никога не знае, кога Андрю играе, и кога е естествен. Християн Ночев каза, че е наблюдавал истинска буря. Иван Кулеков заяви, че иска да е „висок, плешив, без нито един зъб в устата, с три пирона в крака, да може да крещи, и да може да покани Андрю на работа в шоуто”. В последвалото гласуване комисията оцени Андрю с пълно 6,00.

Класирането в петата задача „Нощен живот” е следното:

Уалид Бен Мустафа – 6,00
Андрю Ричардс – 6,00
Ервин Линдбихлер – 6,00
Хорацио Гонзалес – 6,00
Гюнтер Хемпел – 5,80
Елена Рубеж – 5,80
Дияна Миликевик – 5,60
Анджела Родел – 5,40
Линдзи Солтцгивър – 5,40
Айсату Диало – 5,20

Генералното класиране след този кръг е както следва:

Анджела Родел – 5,78
Хорацио Гонзалес – 5,72
Ервин Линдбихлер – 5,72
Линдзи Солтцгивър – 5,68
Андрю Ричардс – 5,68
Елена Рубеж – 5,56
Дияна Миликевик – 5,52
Гюнтер Хемпел – 5,44
Айсату Диало – 5,44
Уалид Бен Мустафа – 5,20

В новата си задача, наречена „На къра”, чужденците от „Добре дошъл в България“ ще се изправят очи в очи с българското село. Тази задача ще ги свърже с една от най-характерните особености на българския бит – трудолюбието, ето защо всеки от тях ще изпълни индивидуална задача.

Гюнтер Хемпел – „Булгарише ливаден” – трябва да окоси ливадата в един селски двор, да вароса овощните дръвчета и да боядиса вратата на задния двор.

Елена Рубеж – „Компир” – трябва да отиде на къра и с мотика, лопата и кофа тор да насади картофите.

Анджела Родел – „Сливи за смет” – трябва да изработи традиционна българска метла и след това с нея да премете двора.

Хорацио Гонзалес – „Селска градина” – трябва да сади цветя, да аранжира цветна градина с камъни и да вароса асмите пред къщата.

Андрю Ричардс – „Дърва за огрев” – трябва да нацепи дърва, да ги пренесе и подреди под навеса и да запали огън.

Линдзи Солтцгивър – „Брала мома малини” – трябва да плеви и окопава малини в село „Горна Малина”.

Ервин Линдбихлер – „Разсад” – ще трябва да сади домати и пипер.

Дияна Миликевик – „Кът – кът – кът – кът – кът” – трябва да нарони царевица, да нахрани кокошките и да събере яйцата.

Уалид Бен Мустафа – „На нивата” – с кон и рало трябва да оре нива.

Айсату Диало – „Заблеяло ми агънце” – трябва да почисти кошарата, за да влязат агънцата на чисто и след това трябва да ги нахрани.