enbg

Аманда Хаури и Сет Стюарт, 4 октомври 2012 г.

4.10.2012 | коментара

Как е възможно хора, родени в американските щати Индиана и Небраска, да се озоват в Карнобат и Разлог – за това разказа „Шоуто на Слави“ чрез своите гости Аманда Хаури и Сет Стюарт. Двамата са част от групата от 48 души, която е изпратена в България от американската агенция към правителството на САЩ – Корпус на мира. „Тук сме, за да помогнем на държавата, която има нужда от квалифицирани хора“, обясни една от целите на Корпуса на мира Сет Стюарт. В случая американецът е изпратен, както той се изрази – „у Разлог“ , за да преподава английски език на местните ученици. За Стюарт Разлог се оказва „едно от най-красивите места, на които някога съм живял“. „Три планини мога да видя от Разлог – Родопа, Рила и Пирин“, въодушевен е от красивата природа преподавателят. Той не намира и място за сравнение с родната Небраска. „Там няма нищо – полета, царевица и крави“, каза Стюарт.

Аманда Хаури, която пък е родена в щата Индиана, е училищен психолог в град Карнобат. „Обичам Карнобат. В началото, когато дойдохме, живеехме в български семейства, беше като наше собствено семейство“, говори с любов за града и хората там Аманда. Американката сподели, че от малка знае за Корпуса на мира и с нетърпение е чакала да порасне и да се присъедини към него.

Водещият Слави Трифонов адмирира мисията на двамата американци. Той анонсира документалния филм, посветен на 22 – годишната история на Корпус на мира в България, който btv ще излъчи, в неделя, 7 октомври, от 12:30 часа.

Цялото предаване от 04 октомври 2012 г.