enbg

Алфавил напомниха на Слави за абитуриентския бал и първата целувка

20.4.2011 | коментара

Тагове:

19 април 2011 г.

Легендарната ню уейв група Алфавил гостува в „Шоуто на Слави“ и изпълни своята емблематична песен „Forever Young“ в студиото. Парчето, излязло преди 27 години, вече има повече от 20 официални кавър версии, сред които е и интерпретацията на рапъра Jay Z.

Слави започна разговора с вокала и композитор на групата Мариан Голд с редица откровения – на абитуриентския си бал водещият слушал „Forever Young“, а за първи път целунал жена под звуците на друга песен, дело на Голд – „Sounds Like A Melody“.

Мариан Голд разказа, че групата продала над 10 милиона копия от албума си с песента „Forever Young“ и допълни: „страшно хубаво е да достигнеш с музиката си до толкова много хора“. Композиторът се чувства поласкан от множеството кавъри на песните му, но сподели, че най-много харесва оригиналът.

Голд каза, че вярва в това, че и някои от песните, които се създават в момента ще се слушат и след 30 години: „Аз имам дълбока вяра в творческото начало у хората“. На финала на гостуването Алфавил изпълниха и една от най-новите си песни „Song no one but myself“.