enbg

Алекси Сокачев, 5 ноември 2014 г.

5.11.2014 | коментара

Алекси Сокачев разказа в „Шоуто на Слави“, че заедно с колегата му Васил Делов загрявали на въртележки в Швейцария за викането по време на мача Базел-Лудогорец. За съжаление обаче загубата на българския шампион с 4:0 нямаше как да предизвика емоционалните коментари на Сокачев, които той демонстрира при мачовете със Стяуа, Ливърпул, Реал Мадрид и победата срещу Базел в София. Въпреки това коментаторите на bTV са оптимисти, че следващият мач – срещу Ливърпул в София, ще им позволи да „постигнат съвършенството“ във викането при гол.

Според Алекси Сокачев загубата от Базел е абсолютно закономерна грешка на растежа: „В крайна сметка, Лудогорец вдигна изключително много летвата, нормално бе да се стигне до подобен момент. Отборът ни донесе големи емоции, но е абсолютно закономерно – Базел е много силен отбор. Някак си започнахме да позабравяме какви са реалностите и вчера разбрахме как стоят нещата. Това са моменти от растежа на един отбор.“

Коментаторът на bTV си обяснява успехите на Лудогорец в последните години с това, че проектът е започнат „на чисто, от самото начало“. Според него не са коректни мненията, че Лудогорец няма история, защото отборът вече има история и по-важното – има настояще и бъдеще.

Алекси Сокачев разказа за себе си, че е от квартал Лозенец в София и като дете е мечтал да стане боен пилот. Това извика у Слави спомени за това как е летял на боен самолет Ф-16. В университета Сокачев следвал право, за да продължи семейната традиция, но още като студент започнал да работи като спортен журналист. От самото начало на bTV Алекси Сокачев започнал да работи в телевизията: „Най-важното при мен и при Васко е, че ние обичаме адски много футбола, изживяваме емоцията, която изживяват хората на стадиона. И в мачовете на Лудогорец, разбира се, ни е далеч по-лесно, защото сме там, защото те правят страхотни неща“, завърши гостът.

Цялото предаване от 5 ноември 2014 г.