enbg

Александър Йорданов – кандидат за титлата Приятел на истината – номер 1

29.3.2019 | коментара

Новият кандидат за титлата Приятел на истината – номер 1 е Александър Йорданов. 

Повод за нея е фактът, че за пръв път, откакто е създадена, партия ГЕРБ влиза в коалиция с няколкото човека от СДС. В общата листа, като представител на СДС, е Александър Йорданов – лице на СДС и лице на опозицията на ГЕРБ. В днешното издание на рубриката Александър Йорданов говори истината за сегашните си партньори:

„През октомври 2018 г. на конференция Александър Йорданов заявява:
“Проблемът за Борисов и Русия е, че ние имаме в момента премиер, който е премиер-мимикрия. Той се нагажда, нали, към ситуацийката, към момента, говорене към момента – някой нещо казал, т’ва… Някой трябва да го посъветва, аз нямам контакти – да спре да се хвърля и да прегръща разни европейски лидери. (…) Не се прави така в нашия европейски свят. Така се правеше по времето на социализма – Тодор Живков се спуща, Брежнев се спуща – целуват се, целувка отляво, отдясно и след това в устата се целуваха.”

Ето и какви постове във фейсбук публикува Александър Йорданов само преди няколко месеца:
„На 20.02.2013 г. Борисов заяви: „Срещу мен е готвен атентат с поръчител Ахмед Доган…“ И „наказаха“ поръчителя с ТЕЦ “Варна“.

26.11.2018 г.: „Много е просто. България се язди от наследници на лица от БКП, ДС и милицията, както и от техни приятели. Затова е зле дереджето.“

Но това не е всичко. Вижте най-големият парадокс: Кого са се съгласили да пращат в европарламента партия ГЕРБ!

През октомври, миналата година Александър Йорданов пише:

„ДАНО ЕВРОПА СПРЕ ЕВРОПАРИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ. Тогава един само държавен бюджет ще остане за крадене. Сега политиците ни са на две клекала: едното е на европарите, а другото на бюджета. Затова и така смърди, та се не трае в България. На какво смърди ли? Ами на корупция смърди. А като спрат западняците европарите за България, току виж се отсмърдяло. Защото като няма мъни за крадене, няма да има и крадливи политици. Логично, нали?“

Цялото предаване от 29 март 2019 г.