enbg

Александър Алексиев в „Искам думата“

17.6.2013 | коментара

23 годишният Александър Алексиев от София поиска думата, за да разкаже за инициативите, които е предприел заедно с още петима планинари. Заедно те ще се опитат да изкачат най-високия връх в Турция и най-високия връх в Европа. Едновременно с това Александър и приятелите му са създали кампания, с която събират пари за екипировка на деца от домове за сираци, като идеята им е да могат да ги водят на планина.
Повече информация за благородната инициатива на тези млади хора може да откриете като посетите в интернет блога „От покрива на Европа“.

Слави попита Александър, който е завършил испанистика и бизнес в Университета „Куин Мери“ в Лондон, защо е избрал да се върне в България при големите възможности за реализация в чужбина, които му дава това образование. Ето какво отговори гостът: „Смятам, че светът се променя. И светът се променя навсякъде. Много е лесно да избереш парите и да си кажеш: окей, ще работя за пари… Обаче за мен има неща, които са по-важни, искам да правя неща, които ми харесват и ме правят щастлив.“

Ако и вие искате да участвате, пишете ни на e-mail: [email protected] Споделете по каква тема искате да говорите и оставете имената си и телефон за контакт.

Цялото предаване от 17 юни 2013 г.