enbg

Албърт Парсънс, 26 юли 2019 г.

26.7.2019 | коментара

Гост в предаването беше Албърт Парсънс – първият изпълнителен директор на bTV. Г-н Парсънс разказа, че за последно е бил в България през 2011 г. Сега е пенсиониран, живее във Флорида.

Слави Трифонов сподели, че докато Албърт Парсънс е управлявал bTV, той се разбирал много бързо с Мениджмънта на телевизията. По думите му първият изпълнителен директор на телевизията спазвал една проста фабула: „спазваш закона и правиш рейтинг“ и „никаква цензура“.

Когато пристига в България, на Албърт Парсънс е възложено от Нюз Корпорейшън на Рупърт Мърдок да създаде една телевизия в американски стил, която да започва със сутрешно шоу и „да завършва с едно приятно, забавно шоу вечерта“. Новините били изключително важни в тази програма. Г-н Парсънс каза, че в началото се говорело за шоу веднъж седмично, но той искал да е всяка вечер. Слави искал то да бъде от 22.00 ч. „Ако ти си успешен и се справиш, ще можем да разширим праймтайма с два часа“, смятал Парсънс и настоял началото да бъде от 22.30 ч. Двамата имали разногласия относно балета, тъй като в американските шоу програми нямало балет. В крайна сметка шефът на bTV заключил: „Какво ме интересува дали ще имаш балет, важно е да имаш рейтинг“.

Албърт Парсън разказа, че тогава не бил гледал Шоуто, но проучвал съществуващите програми и забелязал, че рейтингът на „7 Дни“ скача, когато се излъчва шоуто. „Беше бизнес решение, че този човек може да привлече аудитория“, обясни той. По думите му не всички били щастливи от сделката, един от тях бил Иван Костов. „Аз не съм имал проблем, той просто ми каза, че не ви харесва програмата. Аз казах – да, обаче публиката го обича“, каза Албърт Парсънс.

„Вие бяхте наравно с Новините, за което ви благодаря. Ние имахме възможност да бъдем успешни, благодарение на вашето Шоу, благодарение на Новините, благодарение на чудесните филми, които пускахме. Това ни даде и финансова възможност да разширим програмата си, а вие бяхте много голяма част от това и от възможността ние да бъдем успешни“, каза Албърт Парсънс в предаването.

„Чувствал съм се като човек, на когото имат доверие, който има партньори и има свобода. Никога никой не ми е казвал какво да правя в моето шоу. Напротив, аз правех всичко необходимо, каквото прецени моят екип и аз, само и само с една-единствена цел – да е доволен зрителят и да гледа. Това беше възможност, която ти съзнателно предостави на мен и моя екип и ние се чувствахме страхотно“, каза Слави Трифонов.

Слави подари специална книга на госта, в която всеки от екипа на шоуто е написал нещо. „Албърт Парсънс, ти си изключителен, За мен е чест, че те познавам“, беше посланието, което Слави последен написа в книгата за своя гост.

Цялото предаване от 26 юли 2019 г.