enbg

Албърт Кларк, 23 май 2017 г.

23.5.2017 | коментара

Гост в „Шоуто на Слави“ беше Албърт Кларк, с коментар за терористичния атентат в Манчестър, при който 22 дyши бяxа yбити от експлозия след края на концерт на певицата Ариана Гранде.

Албърт Кларк е на 20 години, роден във Великобритания. Работи в България като преподавател по английски език в Интернешънъл хаус. Той определи терористичния акт в Манчестър като „нещо ужасно“ не само за Великобритания, но и за цяла Европа. „Имам приятели в Манчестър, в университета. И познавам доста хора от този регион, с които се свързах, за да бъда сигурен, че те са добре“, разказа Кларк.

„Аз мисля, че това, което се случи във Великобритания, трябва да ни обедини. Ние трябва да покажем солидарност“, изрази мнение гостът. По думите му проблемът при тероризма не е в емиграцията. Албърт Кларк даде като пример именно терориста от атаката в Манчестър – Салман Абеди, който всъщност е роден в Манчестър.

Според Слави Трифонов проблемът е в „цивилизационния сблъсък“ на различните групи хора по света. „Просто сме твърде различни. И според мен такива групи, които са в състояние да убиват деца, трябва да бъдат изчистени“, каза водещият. Гостът се съгласи с думите му, но допълни, че не бива да бъдем и нетолерантни. „Мисля, че това, което трябва да направим, е да намерим начин ясно да правим разлика между това кой е част от тази група и кой не е. И оттам вече ще можем да действаме, да предприемем мерки срещу хората, които действително упражняват тези терористични актове“, каза за финал Албърт Калрк.

Цялото предаване от 23 май 2017 г.