enbg

Цветанка Ризова, 26 април 2016 г.

26.4.2016 | коментара

Понякога е много приятно да си водещ, защото не се налага да отговаряш на въпроси, сподели в началото на своето гостуване водещата на „Лице в лице“ по bTV.
Тя сподели, че е много емоционална и не успява да прикрие емоциите си, макар че прави огромни усилия. „Аз съм изключително тревожен човек и емоционален“, каза Цветанка Ризова, а на уточняващ въпрос на Слави отговори, че се тревожи „за всичко от сутрин до вечер“. Ризова коментира, че когато интервюира политици и се раздразни, не се опитва да го прикрива много, но и не може да бъде толкова емоционална, колкото Слави, защото водените от тях предавания са различни. „В едно публицистично предаване има други начини – ирония, поглед, следващ въпрос“, каза водещата на „Лице в лице“. По думите й много често не е важен отговорът, важен е въпросът, защото много често отговорът не е искрен.

Запитана какво мисли за това, което управляващите „правят с Избирателния закон“, Цветанка Ризова отговори с думите: „Пълни щуротии! Това, което се случва, е нелепо. Не можеш да лишиш българите в чужбина от правото да гласуват.“ Тя заяви, че разбира доводите на Валери Симеонов, че това ще доведе до по-малко проблеми и фалшификации със секциите в Турция, но според нея, не е това начинът да лишиш българите в Америка, Западна Европа, Австралия от правото на глас. „Не е начинът да махнеш район „Чужбина“. Не е начинът да изместиш референдума юли месец, когато всички активни хора и млади хора ходят някъде през уикенда“, каза водещата по bTV и изрази своето недоумение защо го правят. „Защото могат“, помогна с отговора Слави.

Цветанка Ризова изрази надежда президентът Плевнелиев да насрочи всички възможни референдуми заедно с изборите, „след като видя какво се случи с неговия референдум – те му го унищожиха“.

На питането на Слави дали някога се е чувствала ужасена от госта си, Цветанка Ризова отговори, че това е доста силна дума и чак ужасена не се е чувствала. Тя сподели, че се е научила да гледа човека в очите, независимо дали човекът й харесва, научила се е да приема всичко, защото дълги години води предаване. Водещата си спомни обаче за случаи, когато Бареков е бил на върха: „Тогава в студиото изникваха непрекъснато хора, които уж ги каниш да говорят за икономика, за политика, за международно положение. Тези хора намираха – каквото и да ги попиташ – да кажат: „Абе, той Бареков ще промени ситуацията.“ – И се разочаровах от няколко свестни хора. Толкова беше ясно, че на този човек му е платено, че зад това стои огромна пачка, в която той – ти да го поканиш да говори за икономика, той да каже: „Абе, има нещо интересно в таблетите на Бареков.“ – тогава разбрах колко хората могат да паднат ниско. Това е последният случай, в който съм изживяла разочарование, иначе всичко е в сферата на очакваното.“

Цялото предаване от 26 април 2016 г.