enbg

Христо Петров, 8 май 2013 г.

8.5.2013 | коментара

34–годишният Христо Петров бе поредният избирател, който гостува в шоуто по повод инициативата „Парламент 2013“. В три поредни вечери „Шоуто на Слави“ предоставя думата не на политиците, а на обикновени български граждани, които трябва да защитят тезата защо ще гласуват за избраната от тях партия на предсрочните парламентарни избори.

Роденият в Разград Христо Петров е собственик на фирма, която се занимава с регистрация на фирми от малкия бизнес и която предлага счетоводни и рекламни услуги. Завършил е Комуникационна техника в ТУ – Варна и Икономика в УНСС. Живее в София.

На 12 май Христо Петров ще подкрепи с гласа си ГЕРБ. Той заяви, че ще гласува за ГЕРБ, защото „за момента няма по-добра алтернатива, която да има силна управленска власт и да има достатъчно воля да прави тежки реформи.“ Той сподели, че е с дясно-центристски убеждения. Във времето е гласувал за Българския бизнес блок, СДС и НДСВ, но сега в това политическо пространство не вижда алтернатива на ГЕРБ.

Според него по време на предизборната кампания не се е състояла „борба на реални и стойностни обсъждания“, а сме били свидетели на компроматна война. Той е на мнение, че записът с разговора между Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов не случайно е бил пуснат преди изборите. Според Христо Петров този запис не би имал същия ефект, ако се бе появил по-рано в общественото пространство. Симпатизантът на ГЕРБ определи СРС–то с Мишо Бирата като провокация, защото „Бойко Борисов е поел ангажимент към Мишо Бирата, което е лице, по-близко до БСП, отколкото до ГЕРБ.“

Христо Петров изрази мнение, че идеални партии няма, но все пак при ГЕРБ положителните неща преобладават. И в защита на своето твърдение Христо даде примери. Според него вече „много по-трудно е да се правят задкулисни преговори, корупционни схеми, особено по отношение на обществените поръчки“, защото вече бил създаден онлайн регистър за обществените поръчки. „ГЕРБ в период на криза все пак успя да запази някаква икономическа стабилност и не се стигна до гръцкия сценарий“, каза още Христо Петров.

Във финалното си обръщение Христо Петров призова политиците да седнат на една маса. Като човек, който се е запознал с програмите на водещите политически сили, Христо заяви, че ако партиите сравнят своите платформи, ще разберат, че имат много общи неща и че това, което ги обединява, е повече от това, което ги разделя.

Христо Петров смята, че е много важно българите да гласуват на 12 май. Колкото повече хора гласуват, толкова по-реално ще бъдат представени нагласите на хората в Парламента, е тезата за Христо. Правилният път пред България е изборът на стабилно коалиционно правителство, което да прави тежки реформи, в противен случай ни очаква политическа нестабилност, завърши защитникът на ГЕРБ Христо Петров.

Цялото предаване от 8 май 2013 г.