enbg

Слави Трифонов и Иво Сиромахов представиха книгата „За мен е чест“

30.11.2015 | коментара

Слави Трифонов и Иво Сиромахов представиха книгата „За мен е чест“, която вече е на пазара и може да бъде закупена в най-добрите книжарници.

Тази книга е на целия екип, тя обхваща период от 15 години, каза Слави Трифонов. Той призна, че книгата е проект, който позволява да бъдат казани неща, които иначе не могат да бъдат казани. В “За мен е чест” има различни истории, случки, събития, факти – разказа Слави. Има и тъжни, и весели неща, които, заедно със сценаристите още преди две години решили, че ще бъде хубаво да бъдат разказани – неща, които остават извън шоуто.

Иво Сиромахов, който всъщност води разговора със Слави в книгата, призна кое най-много го е изненадало – че Слави е говорил откроено за неща, които би могъл да спести и досега не е говорил за тях. Има истории, разказани много откровено, сподели Иво и по думите му, той е оставил автентичния изказ на водещия. От своя страна Слави призна, че книгата би могла да бъде много по-голяма, но е спестил лични неща или такива за хора, които вече не са между живите.

Сиромахов призна, че е бил най-изненадан от нещата, свързани с благотворителност или – с хората, на които Слави е помагал. “Тези истории ме вдъхновиха”, сподели Сиромахов, признавайки, че именно това са добрите примери. По думите му, като че ли това е най-големият смисъл.

След като споделиха, че двамата са имало договорка Иво да провокира Слави, двамата стигнаха и до най-смешната история от книгата. За Иво Сиромахов това била историята за полета с изтребител, “в която се разказва една драма на човек, който е принуден да лети по един жесток и безмилостен начин”. Слави добави, че бидейки в кабината на изтребителя, е разбрал, че нещата се прецакват, когато неканената муха умряла от натоварването.

В книгата има и много снимки от 15-годиишния период, който тя разказва. Любопитно ще бъде за читателите да видят и снимката, провокирана отново от Иво Сиромахов, на която се виждат всички татуировки на Слави.

Книгата е откровена, не можем да се срамуваме от това, което има вътре, каза Слави Трифонов. Ето какво каза той за нея: “Който я прочете, може да се развесели, може да се натъжи, но няма да се почувства ощетен.”