enbg

Петър Буклов, 7 май 2013 г.

7.5.2013 | коментара

Петър Буклов ще гласува за Движение „Гражданска инициатива“ на извънредните парламентарни избори в неделя, 12 май. 42-годишният строителен инженер от София заяви това в първото специално издание на шоуто „Парламент 2013“. В три поредни предавания „Шоуто на Слави“ дава думата не на политиците, а на избирателите.

Заедно с баща си и съпругата си имат семейна строителна фирма, разказа Петър Буклов. По думите му, положението не е било толкова лошо от 1993 година насам, когато стартират семейния бизнес. Той заяви, че гледа на нещата в политиката от бизнес гледна точка.

Според Петър по време на избори хората избират да гласуват за „едните“, за да са против „другите“ и никой не гласува за някого, защото е направил нещо добро. Макар че е бил наясно, че няма да гласува за управлявалите досега партии, строителният инженер не виждал алтернатива, докато не се запознал с представители на Движение „Гражданска инициатива“ от тяхно гостуване в шоуто.
„Тези хора представиха нещо много по-различно и иска ми се да им вярвам, и искам да видя какво ще стане“, обоснова се г-н Буклов. След като се запознава в интернет с тяхната дейност, той вижда, че „работят, отделят си от времето, семействата, отиват да се борят“. Силно е впечатлен и от тяхната смелост да тръгнат от нищо, след като не са партия и нямат пари. „Те няма да управляват, дори и да влязат, няма да правят коалиции. Тяхната основна цел е да следят нещата и да се появят на тази сцена.“ – именно идеята за контролиращата функция на бъдещите народни представители на ДГИ го е привлякла, обясни Петър.

Бизнесменът зададе въпрос към политиците, как за тези 23 години говорят само за хубавите неща, които са реализирали. Не могат ли да се извинят? – попита Петър Буклов и заяви, че може би, ако някой го беше направил, той би се замислил дали това не е правилният човек.

В своите финални думи Петър Буклов се обърна към политиците – „след следващия резил, който ще сътворят, да намерят сили да се извинят“. Към гласоподавателите той отправи молба – да не гласуват, защото са против едни или други или да не гласуват за дадена партия, защото смятат, че тя няма да влезе в парламента. 160 хиляди гласа ще са нужни на ДГИ да влезе в парламента, каза Петър и призова хората да гласуват, защото „имаме шанс да направим нещо изключително различно“.

Цялото предаване от 7 май 2013 г.