enbg

Мая Манолова, 4 април 2018 г.

4.4.2018 | коментара

Гост в „Шоуто на Слави“ беше омбудсманът Мая Манолова по повод благотворителната инициатива „Великден за всеки“, която организира за трета поредна година в помощ на пенсионерите в България.

„Тя се превърна в кампания на всички българи, защото събужда доброто, защото събужда съпричастност, защото събужда човещина“, заяви омбудсманът.

По думите на Мая Манолова всяка година в рамките на кампанията се събират около 1 милион лева под формата на пари и храна, които стигат до повече от 30 000 пенсионери. „Ние сме длъжници пред себе си, пред децата си – за всичко, което се случва в държавата! Това е своеобразен вътрешен дълг на нас към самите нас – за начина, по който живеем, за качеството на живот, за справедливостта, за безобразията, които се случват, за абсурдите, които се случват. Някак си не можем да си внесем отвън нито човещина, нито справедливост, нито нормалност. Просто трябва ние да си ги създадем!“, каза тя.

За финал омбудсманът напомни, че всеки, който иска да дари в инициативата „Великден за всеки“, може да го направи по два начина – да дари 1 лев с SMS на номер 1255 или да преведе сума по банкова сметка, обявена на сайта на омбудсмана. „Мисля, че на всички ще ни е по-светло, ако сме дали нещо от себе си за празника!“, каза Мая Манолова.

Цялото предаване от 4 април 2018 г.