enbg

Крисия, Хасан и Ибрахим бяха почетни гости на президента и народното събрание

18.11.2014 | коментара

фотограф: Ладислав Цветков

Крисия, Хасан и Ибрахим – децата, които прославиха България като спечелиха второ място на детската Евровизия, бяха специални гости на президента Росен Плевнелиев в понеделник, 17 ноември 2014 г. По негова покана те бяха в президентството, където държавният глава ги награди със своя почетен знак. Росен Плевнелиев покани Крисия, Хасан и Ибрахим да участват в концерта „Българската коледа“, който традиционно се превежда в Народния театър на Коледа.

Същата вечер тримата гостуваха в шоуто, където разказаха за преживяванията си. Крисия сподели, че заради вирусното възпаление едва в петък имала глас и можела да пее. На сцената се забавлявала, не мислела за победата, а само за песента, призна малката изпълнителка. „И да не спечеля, няма да рева“, откровена беше Крисия. Междувременно стана ясно, че песента на Крисия, Хасан и Ибрахим печели първо място с 300 точки в класацията на акредитираните журналисти на JESC 2014.

Днес, 18 ноември 2014 г., Крисия, Хасан и Ибрахим бяха почетни гости на Народното събрание. Посрещна ги лично председателят на НС Цецка Цачева. В пленарна зала депутатите станаха на крака и аплодираха малките таланти. „Мили деца, благодарим Ви за това, че с едно изпълнение вие направихте нещо, което ние политиците трудно постигаме – накарахте българите да се чувстват по-щастливи и по-единни. Благодарим ви за това“, обърна се към тях Цецка Цачева и им пожела още много бъдещи успехи.