enbg

Красимир Симеонов, 2 март 2017 г.

2.3.2017 | коментара

В предаването гостува Красимир Симеонов, известен като „Говорещият с Конете“. Той е участвал в повече от 100 чуждестранни и български филми като каскадьор и конен майстор. Сред тях са филмите: „Троя“ (2004), „Черната далия“ (2006), „Ханибал“ (2006), „Конан Варварина“ (2011), „Непобедимите 2“, „Непобедимите 3“. Преди да започне да работи с коне, Красимир е състезател по джудо и самбо в продължение на 20 години. Майстор на спорта.

Любими са му историческите филми, сподели Красимир Симеонов. Той разказа, че много българи правят и заснемат боевете на „Game of Thrones“, тъй като един от координаторите на филма вече е наблюдавал работата им по паралелния „Херкулес“, сниман у нас.

За работата си Красимир споделя, че подготовката на коня трябва да бъде такава, че рискът да е сведен до минимум – както за човека, така и за коня.

По думите на Говорещият с конете иберийските коне са много подходящи за каскади. А защо един кон е скъп – зависи от това, което прави, каза гостът на Слави. Той призна, че обича конете си и няма друг начин – „връзката трябва да е двустранна“. Красимир постоянно е с тях и признава, че трябва да се отнася с всеки кон като с малко дете.

Красимир Симеонов сподели, че наскоро е регистрирана и каскадьорска асоциация, като в България около 30 души са топ каскадьори, а има и много млади момчета. Повечето са бивши състезатели по джудо и самбо.

Гостът разказа, че в „Непобедимите – 2“ се измъчил, защото там имал малка роля, а не обича да е център на вниманието. В боя в църквата той е шеф на банда и предизвиква героя на Джейсън Стейтъм. Имал и реплика на български, заради която отнесъл шегите на колегите си после. Думите били „Ходи пали свещи“. Слави веднага каза, че иска да изиграе такава реплика с Джейсън Стейтъм, като дори е готов и на каскада. Водещият пожела да участва във филм, където да има „по-отговорна, гадна роля“. „Ще го уредим“, обеща Говорещият с конете.

Цялото предаване от 2 март 2017 г.