enbg

Коментар за увеличението на цените след изборите

3.4.2017 | коментара

Тагове:

След провеждането на предсрочните парламентарни избори стана ясно, че цените на природния газ, парното и тока ще скочат с над 30 процента. Ето как коментира новината Слави Трифонов:

„Уважаеми зрители, предполагам сте забелязали тази отвратителна тенденция, че преди избори всички се правят, че няма проблеми и веднага след изборите започват с теслите. И този път спазиха традицията. Веднага след изборите стана ясно, че вдигат шоково цената на природния газ с 30 процента. Това ще доведе до увеличаване на цената на тока, на парното с 38 процента, от там по веригата ще има увеличение на абсолютно всичко. Вярно, че преди изборите всички казаха, че ще има повече пари, но явно пропуснаха да кажат, че повечето пари ще са за сметки.
И сега, понеже аз явно не разбирам, тъй като съм един шоумен, ще ви поставя една задача. Задача с истински факти.
Цената на газа по света нарасна с 15 процента. В задачата се пита: След като на световните пазари цената се увеличава с 15 процента, за чий… у нас цената става с 30 процента повече? Второ питане – преди, когато цената на газа беше паднала, за чий… у нас това не се случи?
И трето питане – ние овце ли сме или сме толкова тъпи, че позволяваме винаги едно и също да ни стрижат.“