enbg

Информация за конкурса „Познавам аутист“

10.10.2012 | коментара

Координаторът на гражданско движение „Помощ на лица с проблеми в развитието“ Милена Кънчева беше гост в „Шоуто на Слави“ и обяви, че движението организира конкурс за кратък разказ, описващ познанство с аутист. Милена разказа, че синът й е аутист и затова се занимава активно с проблемите на децата, диагностицирани с аутизъм. Целта на този конкурс е да разберем доколко сме информирани за състоянието аутизъм, как приемаме хората от аутистичния спектър и до каква степен сме в състояние да приемаме различните. Ето повече информация за конкурса „Познавам аутист“:

Срокът за кандидатстване е от 07 октомври до 17 ноември 2012 г. Материалите трябва да бъдат изпращани на e-мейла на конкурса: [email protected] Няма ограничения във възрастта на кандидатите, като форматът на изпратения материал е избор на кандидата. Подадените материали за конкурса трябва да са придружени със следната информация: име и фамилия на кандидата, възраст, град по местоживеене, адрес и телефон за връзка.

Всички разкази ще бъдат разгледани от жури, което ще определи най-въздействащия разказ. Със събраните материали за конкурса ще бъде издадена книга, в която ще има и творби на хора с аутизъм. Идеята е книгата да се издаде на 2 април – Световния ден за повишаване информираността на обществото по въпросите на аутизма и Международен ден на детската книга.