enbg

Започваме организацията за референдума

7.9.2015 | коментара

Тагове:

С надеждата, че всички българи заедно ще сменим правилата, ще започнем събирането на подписи за иницииране на референдум по 7-те точки за промяна на политическата система. В края на юли Слави Трифонов анонсира идеята, а днес се обръщаме към всички съмишленици, които искат да ни помогнат в организацията – нека се свържат с нас на тел: 02 42 000 57 или да ни пишат на [email protected].

В първото предаване от новия сезон на „Шоуто на Слави“, на 7 септември 2015 г., Слави Трифонов обяви, че този референдум ще бъде подготвен професионално, като уточни, че във формулировката на въпросите участват специалисти по конституционно право. По неговите думи, ние от шоуто сме обикновени граждани и по Конституция, именно като такива, можем да се обърнем към суверена. По Конституция суверен е народът, допълни Слави.

По закон, за иницииране на референдум са необходими 400 000 подписи. Освен тях в подписката, по закон, всеки гражданин трябва да остави своите три имена и ЕГН, поясни Тошко Йорданов и допълни, че не бива да се страхуваме да го направим, защото „властта произлиза от народа“. Йорданов допълни, че когато бъдат събрани тези 400 000 подписи, пред Народното събрание ще стои единствената възможност – да насрочат дата за референдума.

Цялото предаване от 7 септември 2015 г.