enbg

Д-р Атанас Кацаров, 28 февруари 2017 г.

28.2.2017 | коментара

В „Шоуто на Слави“ гостува д-р Атанас Кацаров, началникът на клиниката по Детска ортопедия и травматология в „Пирогов“, който обяви, че напуска болницата, защото не е съгласен с политиката на новия директор. Заедно с него още 6 души са подали оставките си.

„Днес разбрах нещо много неприятно. Подписани са всички заявления за напускане, но моето го няма – скрито е, няма го. Това е опит за конфронтация между мен и хората, които ме последваха“, коментира д-р Кацаров. От ефира той призова своите колеги да се откажат от молбите за напускане в името на пациентите и тяхното здраве. „Не желая да жертвам здравето на малките пациенти и не желая да жертвам бъдещето на специализанти, които са най-добрите, най-прекрасните специализанти“, обясни той.

Конфликтът между д-р Атанас Кацаров и новия директор на „Пирогов“ е породен от ремонта на Детската клиника и разформироването на пет места на детската ортопедия, което възпрепятства работата на лекарите. Д-р Кацаров припомни, че в закона изрично е посочено, че не бива да се сместват болничните потоци на възрастни и деца.

Гостът обясни, че разговор с новия директор на „Пирогов“ е имало, но го определи по-скоро като „опит за налагане на мнение“ от страна на ръководството. Като други проблеми в болницата той посочи агресивната среда за работа, упражняването на тормоз и липсата на средства.

„Аз съм абсолютно „за“ диалог, аз не съм започнал конфликта. Просто това беше резултат от всичките атаки срещу мен и срещу клиниката“, каза за финал д-р Кацаров.

Цялото предаване от 28 февруари 2017 г.