enbg

Държава, която няма способността да гледа напред, гледа назад

6.12.2016 | коментара

Иван Кулеков и Слави Трифонов коментираха приетите на първо четене от Народното събрание поправки в Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен. Беше излъчен видео материал на Иван Кулеков, озаглавен „Законът на комунизма“.

Привидно противоречивото заглавие на своя филм Иван Кулеков обясни така: „Това е един от най-комунистическите закони, приемани някога в българското Народно събрание. Той по съдържание е антикомунистически, но по дух е комунистически. Този закон не се отличава по нищо от онези закони, с които комунистическото Народното събрание в продължение на 45 години громеше символите на монархията и други така наречени буржоазни остатъци.“

Опитват се да ни унищожат паметта, каза емоционално Кулеков. От своя страна Слави Трифонов коментира, че проблемът би бил решен лесно със закон за лустрацията.

„Слави, днес приемат закон и ни карат да поставяме табелки пред паметниците на загиналите по време на войната срещу фашизма. (…) Как може това?! Те утре ще накарат нас, които сме живели по времето на комунизма, да носим такива табелки!“, възмути се Кулеков.

„Човек, партия, държава, която няма способността да гледа напред, гледа назад“, каза за финал Иван Кулеков.

Цялото предаване от 6 декември 2016 г.