enbg

Димитър Байрактаров, 15 февруари 2017 г.

15.2.2017 | коментара

Гост в „Шоуто на Слави“ беше Димитър Байрактаров – един от знаковите депутати на Патриотичния фронт в 43-ото Народно събрание, който напусна коалицията.

С „морал и принципи“ обясни Байрактаров своето решение да напусне коалицията между Каракачанов, Симеонов и Сидеров. Според него обединението между тримата лидери и решението да се явяват заедно на избори не означава, че и хората около тях са съгласни с подобна коалиция. „Обединени патриоти на мен започва в последно време да ми звучи като обединени идиоти“, каза бившият депутат.

Байрактаров определи като очевадно това, че в редиците на Патриотичния фронт „единият води тайни преговори с БСП, другият води тайни преговори с ГЕРБ“. „2015 година една част от тези „патриоти“ и техните представители станаха общински съветници от ГЕРБ“, припомни Байрактаров и даде пример: „областният лидер на ВМРО в Бургас е общински съветник от ГЕРБ, някои други общински съветници са в коалиция с ДПС, с БСП…“ Заради подобни действия според бившия депутат има вероятност думата патриотизъм да се превърне в мръсна дума.

След позитивните реакции, които предизвикало у хората напускането му, Байрактаров решил да участва на изборите като мажоритарен кандидат и в момента събира подписи. Той сподели обаче, че веднага са се появили и фалшиви събирачи на подписи от негово име.

Ето и как депутатът от 43-ото Народно събрание коментира предизборната битка между партиите: „Изборите в общи линии са надлъгване, кой ще даде по-големи обещания с една единствена цел – да бъдат след това прибрани едни 11 милиарда, които се намират в частните пенсионни фондове… Защото все пак ще трябват и пари да се изпълнят тези обещания. А там са парите – под формата на лични вноски на българските граждани. Най-вече на хората, които сега са по на 23-24-25 години… Две години успяхме да ги опазим, за радост, тези пари. Защото още от 2015 тръгна този напор да започнат да се взимат готови събрани пари. А това всъщност са допълнителните пенсии на поколенията, родени след 1 януари 1960 г. Те са в размер на 11 милиарда и около 100 милиона лева – готови, събрани, добре управлявани пари, в момента с една много хубава доходност от около 6 процента. Прицелването е на първо място към тези средства. И оттам нататък, започва новата сага с нова сила“.

Цялото предаване от 15 февруари 2017 г.