enbg

Давид Риос, 3 декември 2014 г.

3.12.2014 | коментара

Тагове:

В сряда в шоуто гостува Давид Риос, който е победителят за 2013 г. в най-престижното състезание и шоу за бармани – World Class. Там много важен елемент е презентацията, сподели Риос и уточни, че артистизмът дава 50% от оценката в тази надпревара. Конкурсът отнема една година, а участие взимат над 15 хиляди мъже и жени. Всеки победител в страната си отива на World Class, където се състезават 50 страни. Оценяването се прави от 12 арбитри, между които вече е и Давид Риос. Той бъде част от журито на шампионата на България, който ще има три етепа и победителят ще бъде излъчен през юни следващата година.

Риос опитал вече българската ракия и обеща на водещите Иво Сиромахов и Филип Станев да дегустира и прословутия български първак.

Давид Риос направи на живо в студиото коктейл с името „Ловец на мечти“. За негова основа барманът използва уиски, а наред с ароматните добавки, напитката премина и през опушване. Подходящото мезе са кашкавалът или ядките според Давид Риос, макар компромисно той да прие предложението на водещите напитката да се консумира с български доматки. Интересно беше, че Давид Риос сервира коктейл „Ловец на мечти“ в шотландска чаша с история – чашата е с две дръжки и навремето шотландските кланове пиели точно в такива чаши – така ръцете им били заети и не можели да вдигнат нож другиму.

Цялото предаване от 3 декември 2014 г.