enbg

Герман Костин, 8 април 2015 г.

8.4.2015 | коментара

Руският гражданин Герман Костин се свърза с екипа на “Шоуто на Слави” и пожела да говори в предаването. Герман Костин е заподозрян в убийствата на 5-годишния Никита Леонтиев и майка му Ана Леонтиева.

Чрез връзка по скайп той разговаря със Слави Трифонов. Костин каза, че е при приятели и не се крие от никого. Желанието му да говори в ефир е продиктувано от факта, че много български медии са излезли с публикации, сочещи го за виновен или основен заподозрян в убийствата на Никита Леонтиев и майка му Ана Леонтиева. Едновременно с това Костин не е бил потърсен нито от следовател, нито от някой от органите, които се занимават с това разследване. Затова той недоумява кой в България разследва престъпленията – българското правосъдие или медиите.
Той уточни, че неговият агент е дал всички негови контакти на българското следствие, но никой не се е свързал с него.

Герман Костин каза също, че е поискал да говори в шоуто, защото се е свързал с няколко български вестници, но те не проявили интерес.

Костин сподели и, че е опитал да се свърже с много институции – ФСБ (Федералната служба по безопасност на Русия), Интерпол, с Русийския следствен комитет, с пълномощника към президентството по правата на детето Павел Астахов и единствено от Руската прокуратура му отговорили, че при тях не са постъпили никакви сведения за него. А в това време продължават да се появяват публикации, че той бяга от някого и, че се крие, възнегодува Герман Костин.

По думите на Костин, той е напуснал България на 10 февруари и не е бил в страната оттогава. Знае какво се е случило с неговата позната и с нейното дете, но твърди, че няма нищо общо със случая. На въпрос за връзката му с г-жа Леонтиева, Герман Костин отговори, че се запознали миналото лято, когато тя пристигнала в България с детето. Той също почивал с децата си тук, съпругата му е българка. Герман живеел в София, а г-жа Леонтиева пристигнала в столицата заради здравословни проблеми на нейния син Никита. Помагал й да намери лекари, защото в Кипър няма рускоезични лекари, а в България има, обясни Костин.

Герман Костин разказа, че на 10 февруари е отишъл в Кипър и оттогава не е бил в България. Според него, няма как той да е извършителят, тъй като жената е открита на 3 или 4 март, а детето е било намерено на 20 март и по думите му той физически не е бил в България. За случилото се разбрал от обаждане на неговия агент около 26 март.

Още веднъж Костин подчерта, че никой от полицията не го е търсил, въпреки, че там имат всички негови контакти, предоставени им от агента му. Герман разказа и как неговият агент му дал телефон на жена, която заявила, че е от следствието. Той й се обадил и й казал, че има самолетен билет за 10 април и трябва да се върне в България по свои дела, но може да смени билета и да дойде по-рано. Днес неговият агент му казал, че не тази жена води следствието, а делото се води от мъж.

„Да пишат гадости за моята жена, за децата ми, за починалата ми преди половин година сестра – може, а да напишат истината – не може!“ – възмути се Костин. Той поясни и че написаното, че е служил в Чечня и Афганистан, са пълни глупости и призова журналистите да се обърнат към московските военни служби, за да разберат къде е била военната му служба.

В разговора Костин опроверга да е бил нападан по време на интервю. Нападение над него имало преди три дни, но се случило в хотел в Истанбул, в който той бил отседнал.

Герман Костин каза, че заради всички тези публикации в медиите искат да изключат децата им от училище, а съпругата му ще изгуби работата си. Страдат деца, които са български граждани, каза той и повдигна въпроса защо никой не се позовава на презумпцията за невинност. „Вестниците правят шоу. Защо никой не ми позвъни, а пишат такива ужасни неща, които не могат да бъдат измити?!“ – запита Костин. В края на разговора той изрази съмнението си, че идването му в България и казването на истината ще успее „да измие калта“ хвърлена върху него и семейството му.

Цялото предаване от 8 април 2015 г.