enbg

Венцеслав Стефанов, 16 декември 2014 г.

16.12.2014 | коментара

Гост в „Шоуто на Слави“ беше президентът на футболен клуб „Славия“ и член на Изпълкома на БФС – Венцеслав Стефанов. Пред водещия Слави Трифонов той говори за акцията на МВР срещу „черното тото“ и за проблемите на националния отбор по футбол.

Венци Стефанов заяви, че в основата на „черното тото“ не са футболистите, които бяха задържани за 24 часа. Припомняме, че сред задържаните и разпитвани футболисти бяха звездата на „Локомотив“ Пловдив Мартин Камбуров, Александър Тунчев от ЦСКА и Кирил Котев от „Черно море“. Венци Стефанов обясни, че в България не се играе „черно тото“, но се манипулират мачове от българските първенства. Залозите, по думите му, се осъществяват в азиатски букмейкърски къщи.
Ето защо Венци Стефанов се надява разследването на „черното тото“ да стигне по-далеч и „тези с компютърчетата, които обикалят и на мачове на юношите“ да бъдат отстранени. Венци Стефанов сподели, че е чувал от разказите на свои приятели – треньори, че са предлагани пари дори на деца от юношеските групи, за да играят симулативно. Президентът на „Славия“ обясни и в какво може да се изразява симулативната игра – например през първото полувреме „хванатите“ да играят на предела на възможностите си, а през второто полувреме да пуснат 5-6 гола.
Венцеслав Стефанов заяви, че не са му предлагали да участва в манипулирането на футболен мач. „Трудно могат да ме вкарат и да ме купят с нещо подобно“, заяви той и допълни, че хората, които ходят на стадиона „не бива да бъдат обиждани по този начин“ (б.а. да гледат уговорен мач).

Като член на Изпълкома на БФС Венци Стефанов коментира и проблемите на националния отбор. Той очаква след слабите резултати и лошата игра на отбора напоследък „нещата да си дойдат на мястото“ и да се изгради боеспособен отбор. В свой стил Венци Стефанов отчете част от грешките, довели до слабото представяне на националния тим: „Не може да викаш Маркиньос и хора от Китай на по 30 и кусур години – и това да бъде основата на един национален отбор“. Гостът не скри, че българските футболисти се славят предимно с „татуировки, прически, заведения“, но и същевременно е уверен, че има и много талантливи родни играчи.

В края на разговора президентът на „Славия“ похвали Кирил Домусчиев за успешната инвестиция в „Лудогорец“, довела до големия успех на отбора му в европейските клубни турнири. Според Венци Стефанов, ако не са били добрите резултати на „Лудогорец“ в Европа, България е можела да загуби правото си да има 4 представители в европейските клубни турнири и да има само 3.
Какво каза Венци Стефанов за Левски и ЦСКА – вижте във видеото.

Цялото предаване от 16 декември 2014 г.