enbg

Петя Щифлер, 21 февруари 2013 г.

21.2.2013 | коментара

ВПетя Щифлер, участник в кулинарното предаване на btv “Lord of The Chefs”, представи в „Шоуто на Слави“ втората си книга – „69 изпитани афродизиака“. Тя донесе кошница със сладки на Слави Трифонов и „Ку-ку бенд“, като за водещия избра „сладка с канела, която подтиква към по-съблазнителни мисли.“ В книгата си Петя Щифлер разкрива именно тайната на кулинарните афродизиаци. „В книжката има много вкусни рецепти, които са изпитани в кухнята и възможността човек да започне нова връзка или да покаже своята любов на близкия си е още по-голяма“, каза гостенката. Все пак Петя Щифлер смята, че най-големият афродизиак си остава това „човек да е влюбен“.

В контекста на националните протести Слави Трифонов поговори с Петя за живота в Швейцария, тъй като тя е омъжена за швейцарец и живее в ски-курорта Давос. Петя Щифлер предизвика интереса на водещия с няколко факта за страната на часовниците, банките и шоколадите – тя каза, че „тока спрямо заплатите е много по-евтин“ в сравнение с България, че минималната заплата е 3000 швейцарски франка и че „заплатите спрямо пенсиите са почти еднакви“.

Петя Щифлер коментира и ситуацията в България: „Аз много се натъжавам, че се случват тези неща, защото всеки трябва да живее свободно и достойно, което в България не се случва. Просто на хората отдавна им е станало обидно цялото това положение. (…) Надявам се да се стигне до консенсус в името на народа“.

Петя Щифлер каза, че е в България за премиерата на втората си книга, но тя сподели, че често се прибира в родината си, защото има много приятели и „стара бабка на село“.

Какво още каза Петя Щифлер за Швейцария, швейцарския народ и референдумите, вижте във видеото.
Цялото предаване от 21 февруари 2013 г.